dimarts, 9 de desembre del 2008

PASTÍS DE POMA AUTRE MANIERE (David Lienes)

Aquest cap de setmana va ser la fira de Sant Andreu de la Llacuna, els meus tiets i cosins ens van convidar a dinar com cada any. Vam poder disfrutar del tradicional esmorzar de la "matança del porc". Consta d'un entrepà de llangosnissa feta a la brasa amb all i oli i un bon porró de vi.





Nosaltres aprofitant que tenim el blog vam portar'ls-hi un pastís de poma autre maniere del David Lienes. Encara que ells ja en tenien un de molt gran i molt bo de crema cremada.


L'Anna Riba i el Bernat Riba que són els petits de la casa, quan van veure el pastís van començar a avançar feina!!

El pastís de poma a l'estil David Lienes!


Aquest pastís de poma ja està molt vist al món blocaire, però si el proveu entendreu perquè tothom s'anima a fer-l'ho. És realment un pastís de poma-poma!
Avui m'estalvio d' explicar la manera de fer-l'ho ja que el podeu trobar a:
http://www.elcafedenit.blogspot.com/, http://www.lacuinadecasa.blogspot.com/ i alguns més... jo però el vaig agafar del llibre del David Lienes "La cuina mediterrània" de l'editorial Columna. A veure, es pot fer de qualsevol manera però jo vaig agafar el llibre per no imprimir la recepta d'algun dels blogs ja que ja haureu vist l'anunci del http://www.aquireciclem.com/ i el de http://www.aquireduim.com/, no?


Bon profit!

dimarts, 2 de desembre del 2008

TONYINA AMB VINAGRE DE MÒDENA I SOJA

Aquí a la Vila tenim un servei de peixeteria els dimarts, dijous i els dissabtes. Avui he tret el cap i he vist una magnífica peça de tonyina. No m'ho he pensat pas!

A casa he buscat una recepta que m'havia imprimit ja fa temps del programa "cuines" de TV3. I m'he posat mans a l'obra!


Ingredients: 4 talls de tonyina, 4 cullerades rases de sucre, 1 tasseta de salsa de soja, 1 tasseta i mitja de vinagre de mòdena, oli d'oliva, sal i pebre.

Salpebrem la tonyina i la coïem en una paella amb oli ben calent, procurant que no quedin molt feta. Una vegada cuita, la reservem. Amb la mateixa paella i posem 4 cullerades de sucre, 1 tasseta i mitja de vinagre de mòdena i 1 tasseta de salsa de soja. Deixem reduir-ho i emplatem la tonyina, posem la salsa pel damunt.

NOTA: si ho feu dia per altre encara te de ser més bo. Perquè jo he deixat un tall i ara se la menjat l'Andreu per sopar i m'ha dit que encara estava més bo!!

Bon profit!

diumenge, 30 de novembre del 2008

PASTÍS DE XOCOADDICTES

Avui és el Sant de l'Andreu, com que de moment és el rei de la casa li he fet un pastís per petició pròpia d'ell. L'única condició que hi havia era que tenia de tenir molta xocolata i en un moment ho vaig tenir clar! el pastís de l'Andreu era un pastís per xocoaddictes.

El vaig veure al blog de l'Eva http://www.elcullerotfestuc.blogspot.com/ i el de la Gemma http://www.lacuinadecasa.blogspot.com/, em va agradar moltíssim però com que no tinc termonix em vaig veure una mica perduda. Per sort al maravellós blog de http://www.webos-fritos.es/ el té però classificat com a "tarta stradivarius". També ho explica amb les dues versions, amb termonix i sense.

El pastís és boníssim, maravellós, genial i podia ompliar la pàgina d'adjectius però el millor és que el feu. Feu-lo ja! no espereu cap acte festiu perquè menjar-vos-el ja serà una festa.

Us el poso fet sense la termonix i tal com ens explican la noia de webos-fritos:


Ingredients

Per la base: 2 ous, 55gr. de sucre, 25gr. farina, 25gr. de cacau i un xic de mantequilla.

Per la crema: 250gr. de xocolata per postres, 600ml. de nata, 1 sobre de flam de 4 racions, 50gr. d'avellanes en pols.

Comencem fent la base, precalentem el forn a 170º C, amb l'escalfor de dalt i baix. Muntem les clares dels ous, posem el sucre. Barregem els rovells amb la farina, el cacau i ho imcorporem amb els ous montats i la sucre. Ho barregem tot i ho incorporem en un motlle desmotllable prèviament untat amb una mica de mantequilla. Ho tenim 8 minuts al forn i ho deixem al damunt del màrmol perquè es refredi.

Per una altre banda fem la crema. Posem la xocolata al microones. Muntem la nata i la posem en una cassola per anar al foc. Junt amb la nata hi tirem el sobre de 4 racions de flam, quan això estigui calent li posem la xocolata i la pols d'avellana. No deixeu de batre amb les varilles i quan veieu que vol arrencar el bull ho retireu. Poseu-ho pel damunt de la base que em fet prèviament i el deixeu reposar, quan sigui fred el poseu a la nevera.

Jo el vaig fer un dia per altre. El dia següent li poseu una mica de cacau en pols per decorar i vaig ratllar una mica de xocolata blanc, uns bombonets i hau de cara a la festa!

Bon profit!

dissabte, 29 de novembre del 2008

"LA SOLUCIÓ"

Doncs si la solucio era la de'n Fransesc de http://www.alataula.blogspot.com/, tot i que ell diu que és molt fàcil de fer i que queda molt bé, jo no us puc posar cap foto pq no m'ha quedat bé. A veure tot te una explicació, jo ja he fet tot el procediment bé: primer he tallat les patates tipus "palleta", segon les he colocat repartides per dins de l'aparell, tercer ho he tancat. Aleshores es on l'he pifiada!! no tenia la fregidora perquè la vaig deixar a la meva mare i avui a Vila-rodona no fa un dia com per començar a tombar pel carrer, m'ha fet mandra sortir i he fet el desastre! Ho he volgut fer amb una paella i li he anat donat voltes fins que les he vist rossetes. Però no m'ha quedat bé, quan ho he desmotllat, se m'ha partit amb mil trossos!! Però estaven bons! jejeje

Però no hi ha problema que no tingui una solució i ho deixo aparcat, ja us posaré la foto un altre dia i avui us poso la foto d'un altre aparatet aquest culinaris!!


Ja no faig concurs, ja us dono la solució. Aquesta vegada no m'he arriscat, aquest mati he fet la prova primer i els resultat és: Es per fer espirals amb les verdures: pastanagues, carabassó, patates ... Jo he fet dos espirals per provar-ho amb una patata grossa. Un cop fregides m'han quedat així:



Ens els hem menjat d'aperitiu abans de dinar i els hem trobat molt bons i molt decoratius en segons quins plats.

Doncs ja teniu una altre idea de cara les festes!!

dijous, 27 de novembre del 2008

JUGUEM A: QUE ES AIXÒ?

Avui he baixat a Valls a fer unes feinetes i el mateix temps he passat a comprar uns capritxets per la cuina, res només unes culleretes, uns motllos i ....

Doncs la noia de la botiga m'ha ensenyat això:

Ho he trobat curiós, i ara que anem de cara a les festes de Nadal i que qualsevol idea és bona pel gran àpat, m'ho he comprat. Ara bé; que es això? un escorador d'olives? una cullera per caçar només els galets?

Demà o passat us poso la resposta!!

divendres, 21 de novembre del 2008

SOPA D'AVELLANA

L'altre dia vaig anar a fer la compra setmanal de fruita i verdura, ja fa anys que la faig a la agrotigueta de la meva amiga Elena de Vilardida, que és un poblet "super" petitet al costat de Vila-rodona. Mentres parlàvem de tot i de res em va comentar que feia sopa d'avellana perquè tenia gent a dinar i ho vaig trobar molt curiós i fàcil de fer.
A casa ens agradat moltissim i com que en vaig fer amb les mides per 4 persones en vaig portar una fiambrereta a casa dels meus pares, que també se'n van llepar els dits!!

Ingredients per a 4 persones: 1 litre d'aigua, 4 patates grosses, 2 cebes grosses, 75gr. d'avellanes torrades, 4 formatgets i 1 pastilla de caldo concentrat.

Posar a l' olla 1litre d'aigua, quan arrenqui el bull tirar-hi les patates, les cebes i la pastilla de caldo concentrat. Quan això estigui cuit posar-hi les avellanes (guardant-ne unes quantes per decorar) i els formatgets, després passar-ho pel braç elèctric fins que quedi ben fi.

En cada plat si pot posar unes avellanetes de les que ja haurem guardat per decorar.

NOTA: No hi poso oli perquè els fruits secs ja són molt greixosos i tampoc sal perquè la pastilla de caldo concentrat ja ho és prou.

A què és senzill? doncs us animo a provar-ho perquè també és molt bó!!

Bon profit!

dimecres, 19 de novembre del 2008

LA CAMINADA-CARAGOLADA A FARENA

Aquest diuemenge ens vam decidir a fer una mica de muntanya (l'excusa perfecta per anar menjar caragols) i en conseqüència aixecàs aviat. Quin remei!



Bé tot comença a les 8 del matí Alcover, encara que hi va haver una mica de xou per trobans, però el final es va solucionar.


La ruta va començar a Farena. I veieu com estàvem de desperts?

De dalt cap baix: Xavi Domingo, Anna, Sandra, Josep Mª, Xavi Rué, Ramon, Andreu i Jordi

Feia fred, eh? Ho almenys les cares ho diuen

La Sandra a la porta de l'entrada del Mas de la Roquerola


Tot tirant amunt ens vàrem trobar una perfecta paret per practicar escalada, era uns metres més enlla d'en Mas de la Roquerola.

Tot els grup de caminadors, menys en Xavi Rué que feia la foto!

Després de donar voltes i voltes i trobar-nos ben perduts, vam arribar no sabem pas com a la Mola d'Estat. Vam poder veure el Pirieneu nevat, el poble de Montblanc i els molins de vent de Belltall.



Pic de la Mola d'Estat, tot menys en Jordi que feia la foto

La vista desde la Mola d'Estat
A uns metres, sense fer gaire esforç ens vam trobar amb les tres creus. Si no estem mal informats ens van explicar ja fa temps que són en homenatge a tres monjos que van matar alli mateix en temps de la guerra civil.

Al costadet mateix hi ha una cosa que a mi sempre m'ha fet molta gràcia! Sabeu què és? ho dic? És la taula dels quatre batlles!Sempre m'agradat, perquè ho he trobat un fet curiós que en mig d'una muntanya hi aixi una taula perquè antigament es reunien els alcaldes de Montblanc, Vimbodi, Prades i Rojals. És curiós, oi!!


Arribat aquest punt del matí, els nostres objectius es dividien: En Josep Mª, la Sandra, en Xavi, l'Andreu i jo teniem ganes de pirar-nos-les ràpid pq ens esperaven els caragols. I en Ramon, en Xavi i en Jordi de pirar-se-les perquè a farena els esperaven les seves donetes.


La foto és d'abans de marxar cap a casa. I tenim també el Jose Carlos i l'Adri ( que no se quina excusa tenien per no caminar). Al mig del Jose Carlos i l'Adri hi ha la Júlia, després de l'Adri la Pepi i al costat la Paloma. Ja estan classificat com els NO CAMINADORSSS!! jejeje

Ja ho tenim tot explicat i només ens queden els CARAGOLS, la sobretaula etc...



Això es tot, fins la pròxima aventura!!