Ja fa un munt de dies van venir a casa a sopar l’Anna i en Carles (no tinc foto), vaig llençar-me a fer una recepta de la Mireia: Cuixes de pollastre adobades amb taronja i soja. Tenia molt clar que si era de la Mireia Carbó quedaríem com a excel·lents xefs de la vella carmanyola.
L’altre cosa que tenia molt clara és que si no volia perdre la meva bona categoria com a xef tenia de triar unes postres de la cuina de casa. Després de mirar i mirar, perquè es difícil triar-ne un de sola amb tantes que n'hi ha i totes diferents. Em vaig decantar per un pastís ràpid de cafè i caramel.
Doncs com que no tindré massa feina a explicar-les avui i després de bastant dies de no posar res al bloc, en poso dos i totes dos molt bones, o més ben dit “per llepar-se els dits”.

Les cuixetes us les copio del llibre “la cuina salvavides”.
Ingredients per a 4 persones:
4 cuixes de pollastre
2 taronges
100 ml. de salsa de soja
2 cullerades de melmelada de taronja amarga
1 gra d’all (opcional)
2 cullerades de sucre
Sal i pebre
1.Traiem la pell de les cuixes (o bé recordeu-vos de demanar que us les preparin a la vostra botiga).
2. Peleu l’all i piqueu-lo ben menut.
3. Espremeu el suc de les taronges i barregeu-lo amb la melmelada, all picat, el sucre i la salsa de soja.
4. Salpebreu el pollastre i submergiu-lo en l’adob que heu preparat de 30 minuts a 1 hora.
5. Escalfeu el forn a 180º C (amb l’escalfor de dalt i de baix).
6. Amb una safata que pugui anar al forn, coeu el pollastre, juntament amb la marinada; durant uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui cuit i daurat.
Suggeriments:
* La salsa de soja es conserva mooolt de temps, així que, si compreu una ampolla per fer aquesta recepta i no la torneu a utilitzar fins passat molts dies, no passa res.
* Proveu la mateixa recepta amb una altra melmelada que sigui del vostre gust.
A mi no m’agrada la melmelada de taronja amarga i vaig posar-li de fuits vermells!
Les postres encara tindré menys feina per explicar-vos com és fa, cliqueu aquí i la Gemma s’encarregarà de fer-vos-en cinc cèntims. Són unes postres rapidetes, tal com el seu nom indica i molt resultants, a en Carles que és molt capritxos pel dolç li van fer molta gràcia.
Bon profit!