divendres, 14 de novembre del 2008

VILA-RODONA

Hola, bona nit.
Avui us farem la presentació del poble de Vila-rodona a veure que us sembla?
L'escut del nostre poble a la plaça dels arbres.Aquí tenim la plaça dels Arbres a on s'hi troba l'església i l'ajuntament de Vila-rodona i a on també la xicalla passa hores i hores jugant.

L' església parroquial de Santa Maria, de grans dimensions, va ser construida en el segle XVIII sobre un temple romànic i restaurada en 1954.

L'ajuntament de Vila-rodona a on els diumenges de fira, el migdia hi ha unes de les disputes castelleres més importants de la comarca de l'Alt Camp (ja que és la última jornada).I com no!! El casal del poble. Any radera any, generació radera generació ha aguantat i el que aguanarà.
Bé tot d'un seguit anirem a les afores del poble, com podria ser les fonts fresques. Ideal per l'estiu per l'ombra que hi ha.


Precisament avui no hi ningú perquè fa una miqueta de fred. I pels que tinguin set, també hi tenim una fonteta.Però seguint riu avall ens trobem l'Albareda un altre lloc ple d'arbres i tranquil·litat.

Aquí tenim l'entrada de l'Albareda, bonic no?

Ara ens aproximem al columbari, que és una casa de coloms?, doncs no!! Sinó era un funerari romà. Ja ho veieu. Data del segle I DC.

Ja cap a muntanya tirant amunt amunt, trobem un castell.
El castell es del segle XIII. Degut ser aquest un segle important per Vila-rodona, doncs va ser en 1256 quan el rei Jaume I els protegí el mercat per un guiatge. Coses de la reconquesta, i de

l'abundància de mel y azafrà que donava les terres que rodejen la vila.

Bé amics ara us ensanyaré diferents punts del poble, per fer-se una idea general.

EL PORTAL D'EN PARERA
Altres fotos:


Crec que més o menys s'heu fet una idea del poble. El servidor d'aquest muntatge ha estat l'Andreu ja que l'Anna avui està enfeinada a la cuina.


SALUT!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Andreu, benvingut a la colla de blocaires!
Veig que teniu un poble ben bonic... A veure si organitzeu una calçotada cap a les vostres terres i ens feu una ruta tuística- gastronòmica... podria ser una trobada blocaire, no?
Per cert, també podries ajudar una mica l'Anna a la cuina, eh? ;) Je je je

josep ha dit...

Andreu,
Molt bé la carta de presentació de la vostra vila. Com totes les viles tenen reconets veritablement encantadors. Ens afegim a l'idea de la Gemma, podriem organitzar una calçotada, fer una nova trobada de blocaires i aixì els que no ho coneguin podrien coneixer una mica l'Alt Camp.
Una abraçada i fins aviat

la vella carmanyola ha dit...

Hola sóc l'Andreu i tinc moltes ganes que la trobada blocaire es faci realitat. L'Anna m'ha parlat molt de vosaltres i tinc ganes de conèixes.

A reveure!