A casa quan arriba l’estiu sembla que siguem un regiment perquè la nevera ens queda petita. La entaforem a “tope” de totes aquelles coses que l’hivern ens priva. Una de les coses que més trobem a faltar durant l’hivern són aquestes fruites i verdures de l’horta que fan tanta olor, vist a les comprades. Per això avui proposo dos tipus de carpaccios diferents, però molt grumets.
CARPACCIO DE CARABASSO AMB FOIE
Ingredients (per fer-ne un plat al mig per picar entre 4 persones):
Mig carabassó
Un parell de cullerades de melmelada de tomàquet
Un tros de foie
Sal grossa
Agafem un plat gros i pla, li escampem les dues cullerades de tomàquet per tot el fons. Agafem el carabassó i sense treure-li la pell el tallem a la mandolina ben finet. El col·loquem tot ben ordenat pel plat a damunt de la melmelada de tomàquet.
A damunt i rallarem el foie que l’haurem tingut un bon rato al congelador perquè ens quedi dur i ens sigui més fàcil ratllar-lo. Posarem una mica de sal grossa per sobre del foie i cap a la taula.
- Jo vaig utilitzar una melmelada comprada però si és feta a casa molt millor.
CARPACCIO DE COGOMBRE AMB ATUN
Ingredients (per fer-ne un plat al mig per picar entre 4 persones):
Mig cogombre
Mitjà ceba tendre
Mitjà tomaca
1 llauna de tonyina (millor amb oli d’oliva)
Oli d’oliva
Crema de vinagre balsàmic de mòdena
Sal grossa
Pelem el cogombre i amb la mandolina filetegem ben fi. El col·loquem ben ordenat amb un plat gran i pla.
Tallem la ceba a dauets ben petits i fen una primera capa per sobre del cogombre. El tomàquet també a dauets petits i fen una segona capa per damunt de la ceba. A damunt de la tomàquet i esmiquem de tonyina, el repartim bé per tot el plat.
Seguidament hi tirem un bon raig d’oli d’oliva, fen unes passades de crema de vinagre balsàmic de mòdena, i per finalitzar-ho una miqueta de sal grossa. Llestos!
Aquesta entrada d’avui la dedico a l’Iris que s’ha passat totes les festes de St. Joan bronzejant-se sota la llum de l’escriptori .Encara te examen finals i des de la vella carmanyola li enviem un grapat de forces per seguir lluitant una mica més. Ànims eixerida nostra!
Ai! Que me’n descuidava també us deixo una altre obre d’art de les meves per aquí (si algú vol la plantilla que m’envií un e-mail) i ara si fins una altre!
9 comentaris:
tot molt bo!!! gràcies pels ànims! ens veiem aviaat muaa.
El de carbassó, no (perquè només ens agrada cuit), però el de cogombre ha de ser bonísssim amb tots els ingredient que té. I amb aquesta caloreta (no la soporto), qualsevol es posa a la cuina! Res, que aquests plats els copiem amb molt de gust!
I ja sé perquè trigues tant a publicar! T'ha quedat un coixí elegant i ben maco. Jo he fet molt de punt de creu a la meva vida, però des de fa uns anys estic gandula i no agafo una agulla si no és per obligació!
Que t'ho passis molt bé als matins a la platja i als vespres a les festes majors, que ja veig que tu t'ho montes molt bé!
Anna,
Receptes fresquetes per a aquests dies de calor, que sembla que ja s'ha decidit.
T'ha quedat un coixí molt bonic. Jo no he fet mai punt de creu, diuen que relaxa, però jo sóc tan impacient, que tot just començar, ja voldria tenir-ho acabat!!!.
Em sembla que l'enllaç al bloc de l'Iris no va bé.
Fins aviat
Grans idees per a la calor que ja és aquí: apuntades!
Iris; venga va últim esforç i ja tens aquí dos mesos per descansar!
Margarida; moltes gràcies! pues si una servidora es una fanànitca de l'estiu i de la caloreta ;))
Glòria; si no n'has fet mai de punt de creu, vigila! pq enganxa es molt vicios i quan comences no pots parar. L'enllaç de l'iris és igual sino va pq esta igual el seu blog aquesta xicota la tenim atavalada amb tantes coses ;))
Visc a la cuina; moltes gràcies! ens em de preparar per passar un estiu de lo més refrescant ;)
Bons aquests carpaccio de verdures fresquets!
De carbassó i xampis en faig un que també surt ben bó... per si et vols inspirar: http://nototsonpostres.blogspot.com/2008/07/carpaccio-de-carbass-i-xampinyons.html
PTNTS
Dolça
L'estiu no m'agrada gaire, passo massa calor :(
Clar que receptes com les dues d'avui ajuden a combatre la calor, je je je...
Em quedo amb totes dues opcions, el carbassó cru ha de combinar molt bé amb una melmelada de tomàquet.
Dolça; van bé aquestes receptes per l'estiu. "Són punto largo y buen tiron" jejejeje
Gemma; jo la primera vegada que em van oferir carabasso cru també vaig dubtar però tallat pant fi et sorprendra.
Maybe; thanks.
I definitely love this site.
https://broker5577.wixsite.com/prokr/blog
https://movingfurnitureservices.blogspot.com/
http://prokr.hatenablog.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/
Publica un comentari a l'entrada