divendres, 21 de novembre del 2008

SOPA D'AVELLANA

L'altre dia vaig anar a fer la compra setmanal de fruita i verdura, ja fa anys que la faig a la agrotigueta de la meva amiga Elena de Vilardida, que és un poblet "super" petitet al costat de Vila-rodona. Mentres parlàvem de tot i de res em va comentar que feia sopa d'avellana perquè tenia gent a dinar i ho vaig trobar molt curiós i fàcil de fer.
A casa ens agradat moltissim i com que en vaig fer amb les mides per 4 persones en vaig portar una fiambrereta a casa dels meus pares, que també se'n van llepar els dits!!

Ingredients per a 4 persones: 1 litre d'aigua, 4 patates grosses, 2 cebes grosses, 75gr. d'avellanes torrades, 4 formatgets i 1 pastilla de caldo concentrat.

Posar a l' olla 1litre d'aigua, quan arrenqui el bull tirar-hi les patates, les cebes i la pastilla de caldo concentrat. Quan això estigui cuit posar-hi les avellanes (guardant-ne unes quantes per decorar) i els formatgets, després passar-ho pel braç elèctric fins que quedi ben fi.

En cada plat si pot posar unes avellanetes de les que ja haurem guardat per decorar.

NOTA: No hi poso oli perquè els fruits secs ja són molt greixosos i tampoc sal perquè la pastilla de caldo concentrat ja ho és prou.

A què és senzill? doncs us animo a provar-ho perquè també és molt bó!!

Bon profit!

12 comentaris:

Maria ha dit...

Si senyora, una sopa de les d'abans però que sempre serà bona. A casa la provarem,segur.

Gemma ha dit...

Aquesta la faig segur! A casa ens encanten les avellanes (el meu pare és de Montblanc, terra d'avellanes) i segur que agrada a tothom. Apuntada!

La cuina vermella ha dit...

Quina sopa més original i ben trobada, segur que també cau però en comptes d'una pastilla de caldo crec que farem un caldo de veritat!!
petons.

Sònia i Ramon ha dit...

holee.. mmmm... segur que estava boníiiissima... jo també ho provaré de fer, però... aquest caldo concentrat exactament de què?

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Molt bé, de Vila-Rodona. Evidenment terra de avellanes. La sopa senzilla de fer de segur que està ben i ben bona. Bon profit. Josepb. -menja de bacallà-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com diuen en l'argot "blocaire"; aquesta caura segur¡¡...el caldo -veig que és una pregunta que altres "blocaires" han fet- de qué pot cada be? Una abraçada des de Badalona. Josepb. -menja de bacallà-

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmm...que bona ha se ser!!!! Jo tb me l'apunto a la de pendents!!!
Petunets,
Eva.

dolorss ha dit...

Que curiosa aquesta sopa, tinc de provar-la.
gràcies!!

Glòria ha dit...

Anna,

Jo també m'afegeixo a la llista de blocaires que faran aquesta sopa, i no tardaré!.

Fins aviat

la vella carmanyola ha dit...

Maria; jo t'animo pq provis coses de la meva terra. jejeje

Gemma; es d'aquelles sopes que de tant en tant per no menjar tanta carn, ni greixos dels caldos de gallina va bé pq tot és vegetal!

Vermells; amb caldo d'au molt millor però la explicació és per arribar de treballar i menjar algu bo i saludable amb 20 minuts.

Sonieta; són pastilles de caldo de les que venen el super tipus "kno..." que m'entens?? Però si tens caldo a casa fet fes-ho amb caldo!!

Josepb; benvingut al meu "blog-novatillo"! la meva terra es més de bon vi que d'avellanes però la del meu marit es totalment d'avellanes i secar-secar! Ho pots fer amb un bon caldo de gallina o amb la pastilleta. Es que jo ho vaig posar aixi pq només us volia transmentre una idea de ser una sopa ràpideta i sana. Però totes les obcions són bones!

Eva, si molt bona i ràpideta de fer!

Dolors; també et dic el mateix que en Josepb. BENVINGUDA al meu senzill blog, doncs jo desde la Vila t'animo a que la facis pq el resultat et sorpendra.

Glòria; no volies cosetes de la meva terra?? doncs ja pots començar que ja te posat feina per fer. No és broma, prova-la pq es senzilla i molt bona, t'agradarà!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Doncs a veure si aquest cap de setmana cau¡¡ penso fer-la, ja t'ho dirè¡¡. Josepb -menja de bacallà-

Glòria ha dit...

Annaaaaaa!. Ja he fet aquesta sopa d'avellana i era boníííííssima!. Ja la veuràs al bloc!.

Fins aviat