dilluns, 26 d’octubre del 2009

MAGDALENES DE TRUITA DE PATATES

L’altre dia vaig anar a Tarragona amb la meva mare i passejant per la Rambla Nova vaig veure a l’aparador d’una coneguda llibreria un nou llibre de la Mariona Cuadrada.
El llibre és titula: Aperitius i tapes (capricis dels sentits).

Aquest matí me assabentat pel facebook que la Marta del pa de nous també el te i a més el te signat (quina enveja, eh!). Doncs jo per no ser menys com que ja l’ estrenat aprofito per posar la primer recepta que ja he fet del meu nou llibre.


Ho copio tal com ho explica al llibre que és una meravella pels que ens agraden les “xuminades” per menjar. És la típica truita que en qualsevol festeta no falta mai però amb una versió més elegant i diferent.

Ingredients per a 8 unitats (això depent una mica del motlle que utilitzeu, a mi m’han sortit 12 unitats): 1 ceba petita, 2 patates mitjanes, 4 ous, sal, oli.

Peleu la ceba i les patates i fregiu-les en una quantitat d’oli moderada i a foc lent. Va molt bé tapar-ho, per tal que, alhora que es produeix l’enrossiment, també es vagi estovant. Poseu-hi sal i, un cop agafin color i siguin toves, tireu-ho tot en un colador i escorreu-ho bé de l’oli. Bateu els ous per a truita i barregeu-hi la patata amb ceba. Prepareu motllets individuals de silicona. Si no ho són, unteu-los i enfarineu-los per desmotllar-los amb facilitat. Poseu-los al forn a 200º C, 7 minuts. Deixeu refredar una mica les magdalenes i desmotlleu-les. Serviu-les fredes o amb un cop de microones.

Bon profit!

Proveu-les són una xulada i si us compreu el llibre encara fiplareu més perquè és molt curiós i ple idees pels nostres pica-piques dels diumenges.

23 comentaris:

Mercè ha dit...

Anna, molt bé! Una forma diferent de menjar la clàssica truita de patates!! :) Molt bona idea!! Ja veig que en treuràs molt de suc d'aquest nou llibre. :)
Petons!

maragda ha dit...

Quines madalenes més lluïdes! em sembla que el llibre caurà un dia d'aquests, caurà.
Petons Quinteros

Gemma ha dit...

Ohhh! Quina idea més bona! Me l'apunto! Com tu dius, no deixa de ser una truita de sempre, però segur que quan ho treus a taula tothom fa OOOOHHHH!!! Je je je...
Em miraré aquest nou llibre que recomanes ;)

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, m'encanta la presentació! Queda molt més fashion que no treure la truita a tacos amb els escuradents...jejeje! Genial!!
Petunets,
Eva.

Marta Padenous ha dit...

Tengui....i firmat!!!! Hi ha forces cosetes que estan molt bé d'aquest llibre, no troves?
Ptnts

la vella carmanyola ha dit...

Mercè; el llibre val la pena si t'agraden les xurradetes culinaries.

Quinteros; hagués estat bé per HEMC però com que sóc un caos no me'n vaig enterar que ereu vosaltres els infitrions! i no vaig mirar fins ara que he vist el resum :((

Gemma; però a la típica truita sempre hi han els costadets que no queden massa bé quan tens els dauets fets i encanvi aquí és agafar i mosegada va mosegada bé ;))

Eva; és una truita "pija" ;) jejejejeje el proxim sopar que tingui en faré una safata i si puc i posaré els papers de les magdalenes pq així quan l'agafin noi s'embrutin les mans ;) ja t'ho he dit "pija"!!

Marteta; ara ja deus entendre pq et vaig preguntar quins llibres eren pq em va venir un "sentit intuitiu" que era aquest. Jo crec que el faré servir bastant pq te xuminades però que per passar el ratet estan bé. Quan arriben els convidats li poses quatre cosetes i quedes com una senyorasa de la casa ;)) jejejeje Tons

A per cert Marta; ens tindriem d'apuntar a fer algun curs a l'escola de la Mariona, tu l'has vist mai cuinar amb directa??

Fem un mos ha dit...

Quin encert de recepta, el meu fill gran es un devorador de truita de patates, i de magdalenes quan les provi flipara, si les receptes son com aqueta ja estic busca’n el llibre.
Una abrasada ,

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; No deixa de ser una manera diferent de fer i de servir la truita de patates, amb aquest amb magdalenes. Que vaigi de gust Anna¡¡ Josepb -menja de bacallà-

Anònim ha dit...

Annaaa! molt bona la recepta a més a més a mi la truita de patata i ceba em xifla ja se'm va la boca aigua jejeje aquest finde la posaré en pràctica jijiji tooonsss.

Anònim ha dit...

Boníssimes. Sense paraules.

Això se'n diu menjar truites de patates.

Encara que m'agradin més les dolces.

Salut.

ANDREU MR

la vella carmanyola ha dit...

Fem un mos; pues jo de tu el començaria a buscar pq val la pena. Tot són caprixossssss!

JosepB; jaaa! és una pijada de truita" jejejeje

Iris l'anonima!! que no m'has posat que eres tu. Iris la truita de patata de'n Sergi de ca la Bessona mmmmmmm aquella que no et fan ala resi, eh!! tommmma morena. No pateixis que segur que quan deus arribar tots deuen còrrer a fer el que calgui!

Sr. Andreu; com que li agraden més les dolces??? ja te la fotre i quan ni han de dolces les vols salades! Bueno ja en farem un dissabte i les posarem al blog. Tons bitxo!

josep ha dit...

Anna,
Originalíssima manera de presentar la clàssica truita de patates. Visca la imaginació. Una abraçada

Mònica ha dit...

Quina manera més original de menjar truita de patates. No coneixia el llibre de la Mariona quadrada. L'hauré de buscar!!
Mònica

Sònia i Ramon ha dit...

nenaaa... ets un crack!!!

m'ha encantat aquestes magdalenes tan originals!!

moolts bessitos dsd shanghai!!

Maria ha dit...

Jo tenia aquesta recepta amb el motllo de les tartaletes baixes però em sembla genial veure-la amb el de les magdalenes, que massa sovint només fem servir els motllos per al que toca i no innovem.

No tot són postres ha dit...

Hola, hola, jo també sóc una fervent seguidora de la Mariona, i dissabte passat em vaig comprar aquest llibre, però em passa com a tu, em fa ràbia no tenir-lo signat com la Marta!!!!
PTNTS
dolça

No tot són postres ha dit...

Anna, per cert, si us apunteu amb la Marta de pa de nous a un curs amb la Mariona Quadrada penseu amb mi, amb la Dolça del Nototsonpostres....
Fora una manera de coneixe'ns.
PTNTS
Dolça

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'anoto la recomanació bibliogràfica i, de moment, aquesta recepta segur que la provo. És tan senzill com fer una truita de patates però amb un toc ben original. Potser més endavant poso al meu blog unes tartaletes de truita de patata de l'Arzak. Són de l'estil però em temo que un xic més complicades...

La cuina vermella ha dit...

OOOOOh, que bones Anna!!!!

bajoqueta ha dit...

M'encanten les receptes de la Mariona Quadrada, son fàcils de fer i originals al mateix temps. Ja vaig vore ja que havia sortit un nou llibre... però estem de crisi! jajaja

Glòria ha dit...

Se m'havien escapat aquestes magdalenes!. El llibre l'he vist però no l'he comprat. Després de la teva recomanació, el compraré.

Anònim ha dit...

NENA estic una mica tipa de les magdalenes!!!!!! A veure si actualitzes una mica el blog, que hem sembla a mi que tens moltes receptes per penjar i no penjes cap. Ets una mica dropa....no diguis que tens massa feina, que jo et veig com xarres per les cantonades de la vila....
Bueno animat i penja alguna cosa petonets.

Ja saps qui som....

la vella carmanyola ha dit...

Josep; si queda molt original i el més important estan bonissimes!!

Monica; busca'l ràpidament pq no te desperdisi.

Sònia i Ramon; ja teniu una altre idea per sorpendre els vostres invitats. Molts tons!

Maria; és que ens omplim d'estris de cuina i no se tu però nosaltres no i cabem i això que tenim la típica casa de poble gran :((

Dolça; pues si que podriem fer alguna cosa els de les terres tarragonines tots junts. Els de Barcelona no paren estan super animats!!

Anna; som-hi que és molt simple!

Vermells; bonissimessssss! jejeje

Bajoqueta; si que estem amb crisi però ara passaran els reis i si as estat bona nena igual tens una sorpresa ;))

Glòria; som-hi que val la pena!

Anna i Carles; jo te pelo!! però si me trobes per les cantonades bé que te quedes a veure que hi fem! tomaaaa ja he actualitzat i aquesta vegada i tens feina per dies.

Moltes gràcies a tots per visitar-nos, una forta abraçada.