diumenge, 15 de novembre del 2009

UN ANIVERSARI ESVENTEGAT!

El cap de setmana passat la vella carmanyola va fer “1 anyet”, que jovenets que som!!

El dissabte ens varem aixecar amb moltes ganes de fer coses i de tomar moltíssim ja que al nostre poblet era la fira. El problema va ser que feia un vendaval que no deixava fer res. Si anaves a veure exposicions et prenia l’aire, si anaves a veure els cavallets dels nens no i havia ningú (clar! els papes devien tenir por de refredar la canalla). El diumenge varen fer castells i no els van poder fer més alts que de vuit ja que els vent els feia trontollar, tota una llàstima de fira. Realment una pena!!

Tot i que la fira va ser molt esventegada el dissabte ens va venir a veure la Ivet i els seus pares i varem estar dinant tots “6” juntets i dic “6” perquè la mama de la Ivet porta una germaneta a la panxa.



La vella carmanyola per aquesta ocasió va rebuscar i rebuscar tots els llibre de cuina de casa per fer un àpat ben original i varem acabar menjat: de primer una amanida de taronja a la vinagreta de taronja (La cuina et dóna joc “Mireia Carbó”), de segon una barreja de recepta meva amb una inspiració de una recepta del llibre (Entrants calents de la Mariona Quadrada) i en van sortir uns raviolis de foie amb camagrocs i parmesà. De postres no ens varem complicar massa i en aquesta ocasió ens varem decantar per una coca de iogurt amb pinyons de la revista CUINES (gener del 2006).

Comencem que avui tenim teca de veritat per explicar tot aquest àpat!!

AMANIDA DE TARONJA A LA VINAGRETA DE TARONJA


Ingredients per a 4 persones: 1 enciam, 4 taronges ben maques (ara és el temps i estan boníssimes, aprofiteu-ho), 100gr. de canonges, 1 grapat d’avellanes (jo me les vaig descuidar L ) 4 tomàquets vermells i forts i 1 pot petit de blat de moro.
(pernil d’ànec que la recepta original no en porta però jo vaig innovar una mica)

Ingredients per la vinagreta: 1 taronja, 1 ceba tendra, 6 fulles de menta fresca, 1 culleradeta de sucre, 100 ml. d’oli d’oliva, sal i pebre.

Comencem per l’amanida: Renteu i talleu l’enciam. Renteu els canonges i eixugueu-los. Renteu els tomàquets i talleu-los a grills.

Peleu les taronges i talleu-les a rodanxes (si teniu guillotina queden perfectes). Col·loqueu-les a la base dels plats formant un cercle. Al centre del plat feu una muntanyeta amb l’enciam i els canonges. Col·loqueu els grills de tomàquet al voltant i acabeu les amanides amb unes quantes avellanes picades i una mica de blat de moro.

A la vinagreta: Agafem un vol. Tallem i piquem la ceba tendra ben fina. Espremeu la taronja. Piquem les fulles de menta. I posem sucre, oli d’oliva i un pessic de sal i pebre. O batem energèticament i ho repartim una mica per cada amanida.

Jo també i vaig posar uns tallets de pernil d’ànec tot i que a la recepta de la Mireia no n’hi ha però em va semblar que no i desentonaven i realment i queda molt bo. Per altre banda em vaig descuidar de posar-hi les avellanes picades que també i tenen de donar un puntet cruixent. Però així tinc un motiu per repetir-la! Jejeje

De segon vaig trobar una recepta de tallarines fresques amb salsa de bolets i encenalls de parmesà. I em va venir al cap que al congelador tenia dos paquets de raviolis de foie congelats desde feia un temps, a la nevera una bossa de camagrocs i un sobret de parmesà en pols i que era una bona ocasió per innovar un bon plat de pasta.


RAVIOLIS DE FOIE AMB CAMAGROCS I PARMESÀ


La recepta més o menys la vaig treure del llibre de la Mariona Quadrada però l’explico tal com la vaig fer jo.

Ingredients per a 4 persones: 500 gr. de raviolis de foie, 700 gr. de camagrocs, 1 porro, 1 ceba grosseta, 250 ml. de caldo de pollastre, 200 cc. de crema de llet, sal, oli i si teniu encenalls de parmesà és més bonic però jo el tenia en pols.

Primer bullim els raviolis tal com ens indica les instruccions de la caixa, un cop fets els escorreu i poseu unes gotetes d’oli perquè no enganxin. Reserveu-los.

Per una altre banda trinxeu el porro i la ceba ben petits i salteu-ho en una paella amb oli. Afegiu-hi els camagrocs. Quan estigui tot cuit tireu-hi el caldo, deixeu-ho 5 minutets, successivament poseu-hi la crema de llet, la sal i deixeu-ho 5 minutets més. Poseu els raviolis repartits per cada plat i la salsa que acabem de fer pel damunt. Repartiu els encenalls de parmesà i amb el meu cas jo i vaig posar el parmesà en pols.


Doncs ja em arribat a les postres!!

Vaig decantar-me per una coca de iogurt una mica més actualitzada que la típica ja que la Ivet quan s’aixecaria de la migdiada podria berenar-ne un tros i així va ser!


COCA DE IOGURT AMB PINYONS


Ingredients per a 4 persones (però nosaltres ens en va sobrar): 200 gr. de sucre, 1 iogurt de llimona, 125 gr. de farina, 3 ous, un polsim de sucre (pel damunt), 1 sobre de llevat Royal, pinyons (tants com us facin gràcia), pell de llimona, oli d’oliva, un raig d’anís.

Comencem baten i muntant els ous amb el sucre. Barregem la farina i el llevat. Quan ja hagueu muntat els ous, barregeu-hi delicadament el iogurt batut amb l’ajuda d’una espàtula.
Incorporeu-hi la farina i el llevat. Afegiu-hi la pell de llimona i poseu-ho en el motlle que ja tindreu encamisat amb l’oli i la farina prèviament. Afegiu-hi per sobre un grapat “generós” de pinyons un polsim de sucre.
Coeu-ho a 200 ºC durant 25 minuts aproximadament (aneu controlant que els forn tots són diferents).

En el moment en què la coca surt del forn i tirem un raig d’anís pel damunt.

Bon profit!


Aprofito per posar unes fotos que va fer el meu cosí Toni el diumenge al matí pel poble. No en tenim gaire perquè amb tant de vent no és podia fer res.


També aprofito per posar-ne una de fa dos setmanes que varem anar fins a Masbarrat amb bicicleta i ens varem trobar un ramat de bens. Em va fer gràcia perquè feia molt de temps que no en veia.


No em fet res d’especial per celebrar el primer aniversari de la vella carmanyola ( ja que a la Vila feia molt mal temps) però ho farem, ens queda pendent de fer un pastis d’aniversari i enviar-ne virtualment un tros a tots els nostres visitats i amics!


16 comentaris:

Gemma ha dit...

Per molts anys!!! Que joventes! :)
Encara me'n recordo quan vau obrir el blog... em va fer molt molta il·lusió!
A veure si aviat podeu tornar a venir a una de les classes de la Mireia i ens veiem, que fa molt dies que no coincidim!
El dinar am bla Ivet i família té molt bona pinta, els raviolis de foie són espectaculars!

La cuina vermella ha dit...

Per molts anys, estimada Carmanyola!! que els déus us donguin mil anys més de bloc i de vivències. Molts petons.

Fem un mos ha dit...

Per molts anys, i que en puguis complir-ne molts mes.
petons

Iris ha dit...

Holaaa! buuff quina pintaa que tenia el segon plat (raviolis de fua amb bolets i permesà)!!! llàstima que no fes fotos del meu dinar :( el pròxim cop ja en faré! i aquest finde faré les truites en forma de madalena que em semblen molt originals! jejeje un petoneet.

El cullerot Festuc ha dit...

Moltes Felicitats!!! Un anyet!!! EL menú increible i la Ivet està guapíssima!!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Per molts anys!! El menu, de luxe i de ben segur que vau estar ben entretinguts amb la Ivet!
Petons!

Anna de Llepadits ha dit...

Moltes felicitats! quina pinta aquest dinar d'aniversari! que per molts anys en podem gaudir!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Per molts anys Carmanyoles¡¡.
Amb aquest menú, hi ha pot venir un vendeval... i potser també un altre¡¡. Que viagi de gust¡¡. Josepb.

Anna ha dit...

Me gusto todo el menú, todo muy sano, muchas vitaminas y de ligera digestion, que no se puede llenar uno mucho, que si no, no nos quedan fuerzas para darle a los pedales y darnos un paseo con las bicis. Felicitaciones por ese añito del blog.
Besos

Glòria ha dit...

Feliç aniversari, Vella Carmanyola! Que per molts anys poguem compartir les vostres receptes i les vostres vivències!.

bajoqueta ha dit...

Moltes felicitats!

Un menú ben bo i ben senzillet :)

Anònim ha dit...

Sense comentaris!!!!!

Amb la pinta que té, doncs mira jo m'ho he menjat i boníssim.

Ja podrien venir més la Judit i el Marc per fer aquests àpats.

Un admirador de la vella carmanyola.

Marta Padenous ha dit...

A punt vaig estar de venir a veure si feia tant vent com aquí...però sort dels mòbils!
Un peteonàs guapus!
I per molts anys

La Llibreta Viatgera ha dit...

Ohhh els Raviolis espectaculars!! i l' amanida trobo que hi anava la mar de bé, un menú d' allò més encertat!!

Un petó i felicitats per aquest primer "any de vida"!!

Beth

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats!!!
Gràcies a La Vella Carmanyola cada dia cuinem i mengem millor.

Una abraçada,
Xavi & Sandra

la vella carmanyola ha dit...

Gemma; si! som tres canalles: l'Andreu, jo i el bloc! jejejeje

Vermells; moltes gràcies!

Fem un most; gràcies!

Iris; tenim d'activar aquest bloc de ca la bessona, eh! que a ca la bessona sempre s'havia gisat molt i molt bé! Tons princesa!

Eva; moltes gràcies. La Ivet ara esta en aquella etapa que tot és bonic i tot fa gràcia ;))

Mercè; gràcies i si que ens va fer caure la baba a tots la Ivet!


Anna llepadits; moltes gràcies!

Josepb; doncs si que ens va ben fotre el vent!! moltes gràcies!

Anna; muchisimas gracias por havernos visitado. Besos.

Glòria; moltissines gràcies! i que per molt anys poguem continuar fent el cafè juntets!

Bejoqueta; gràcies noia!

Andreu; com poses un admirador secret de la carmanyola i et fas un fart de rentar plats!! jejejeje si sempre me dius que estas fins la coronilla d'experimentar a la cuina :(( tontoronnnnnnn

Marta; quin desastre no et vas pas perdre res :(

Beth; si vaig intentar compensar una mica amb els greixos del foie.

Sandra i Xavi; ens alegrem moltissim que feu bones teques per culpa nostra però encara ens debeu una inauguració del vostra pis, eh!! per lo tant no ens ho creurem fins que no o taste'm!! jejejeje molts petits Tarragonisssss

Moltissimes gràcies a tots per visitar-nos i felcitar-nos en el nostre primer anyet blocaire!!