dimarts, 2 de desembre de 2008

TONYINA AMB VINAGRE DE MÒDENA I SOJA

Aquí a la Vila tenim un servei de peixeteria els dimarts, dijous i els dissabtes. Avui he tret el cap i he vist una magnífica peça de tonyina. No m'ho he pensat pas!

A casa he buscat una recepta que m'havia imprimit ja fa temps del programa "cuines" de TV3. I m'he posat mans a l'obra!


Ingredients: 4 talls de tonyina, 4 cullerades rases de sucre, 1 tasseta de salsa de soja, 1 tasseta i mitja de vinagre de mòdena, oli d'oliva, sal i pebre.

Salpebrem la tonyina i la coïem en una paella amb oli ben calent, procurant que no quedin molt feta. Una vegada cuita, la reservem. Amb la mateixa paella i posem 4 cullerades de sucre, 1 tasseta i mitja de vinagre de mòdena i 1 tasseta de salsa de soja. Deixem reduir-ho i emplatem la tonyina, posem la salsa pel damunt.

NOTA: si ho feu dia per altre encara te de ser més bo. Perquè jo he deixat un tall i ara se la menjat l'Andreu per sopar i m'ha dit que encara estava més bo!!

Bon profit!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

La tonyina feta al punt m'encanta! I aquesta recepta és ben fàcil i bona, estic segura que els tres ingredients lliguen a la perfecció ;)

La cuina vermella ha dit...

Bona recepta, sí senyora!

Maria ha dit...

Si, en general no es menja massa tonyina fresca i és un peix ben bo. I sa. Bona recepta.

Glòria ha dit...

Bona recepta!. La combinació agredolça ha d'estar molt bé!.

Fins aviat

El cullerot Festuc ha dit...

La tonyina m'agrada bastant crua...si no la trobo molt eixuta!!! Aquesta combinació ha d'estar de muerte!!!
Petunets,
Eva.

Josepb. ha dit...

Vinga doncs, porte-la cap aquí¡¡ que vaigi de gust. Josepb

Sònia i Ramon ha dit...

ei anna, feia molt que no entrava pel teu blog, ja que a tgn no puc, no entenc pq, i veig que estàs a tope!!

molts besitos wapiiiiii

angels ha dit...

Molt bona aquesta recepta de tonyina, encara que porto una temporada que la tonyina no em va massa he de tornar a provar-la

la vella carmanyola ha dit...

Gemma; jo m'estimo més un tall de tonyina que un bistec!

Vermells; va us animo a provar-ho.

Maria; mira que es bona i es veritat no la cuinem massa.

Glòria; va que aquest cap de setmana a més de la sopa d'avellana t'animó a fer la tonyina també!! jjejeje

Eva; si lo millor es volta i volta!

Josepb; llastima però ja no en queda n'hi una engruna! jejeje

Sonieta; mira ja saps si me regales un bitllet a la Xina te faré de cuinera! jejejeje

Angels; et la noia del curs del Lienes, no?? molt bo que puntualssss!! moltes gracies per la vostra visita a meu novatillo de blog. A veure si puc anat posat cosetes facils i bones. Fins una altre!!