Dissabte al matí vaig baixar a la peixetaria del poble, la de la Conxita una visitant del nostre blog i que se'n fa creus del que veu. Tenia calamars grossos dels que normalment s'utilitzen per fer els "aros de calamar a la romana" i em van entrar pels ulls.
Quan vaig arribar a casa vaig veure que el rebost era ple de calçots (clar!! es el temps i al meu poble tothom en te de plantats), a la nevera tenia un paquet de pasta de full que m'havia caducat el dia abans per tant tenia de fer un mega dinar amb tot això.
Mans a l'obra:
Ingredients per 4 persones: 2 calamars (mida un pam), 2 ous durs, un grapadet de pinyons, 150g. de trinxat de porc, 100g. de ceps secs, 10 calçots, un paquets de pasta de full, 1 ou cru, sal, oli, pebre i per decorar (al vostre gust: sèsam, amapola, kikos passats pel 123, pipes ...)
Posem a bullir 20' els ous per fer-los durs i els reservem. En una paella posem un bon raig d'0li i sofregim els calçots tallat a rodanxetes de mig dit ( no massa estona, el calçot té la pell molt fina i de seguida agafa color), les potetes del calamar tallades ben petitetes, el trinxat, els ceps que prèviament ja haurem hidratat amb l'aigua i els tallarem petits abans de posar-los a la paella. Quan tot això estigui roset i posarem els pinyons, els ous durs talladets ben petits, la sal i el pebre.
Reservarem aquesta mescla uns minuts, mentres posem el forn a 200º amb l'aire i el gratinador i el deixem escalfar. Agafem els calamars (va molt bé si els gireu de dintre a fora ) a mi ja m'ho va fer la Conxita que és un sol.
Agafem una cullera i els omplim amb la mescla anterior, per seguretat els tanquem amb un escuradent. Agafem la pasta de full, l'escampem per sobre el màrmol de la cuina amb una mica de farina perquè no s'ens enganxi. Emboliquem cada calamar amb un tros de pasta de full i el coloquem a una platera per anar al forn. Per acabar els pintem amb un ou batut i posem la decoració al gust. Nosaltres en un i vam posar amapola i l'altre sèsam ;))
El posem al forn 40', sense cap por!! us te de quedar com a la foto.
Per acompanyar el calamar, se'n recordeu del curs de rissottos del Caprabo que ens van regalar unes capses de rissotto ja fet?, doncs a nosaltres ens va anar de "fàbula" per acompanyar aquest plat. I vam incloure unes cloïsses de més a més.
Au va!! animeu-vos a fer-lo. Ara ja debeu haver entès perquè el titol es tant llarg! ;)) A que se'l mereix?
Bon profit!
19 comentaris:
Quina pinta tan bona! i original. Caurem en la temptació de provar-ho...
Petons!
Anna!!!!!!! Heu fet un plat espectacular! No se m'havia acudit mai fer els calamars embolicats amb pasta de full, però si s'hi fa el filet, també deu quedar genial amb els calamars! I amb el farcit dels calçots... ja no diguem! Boníssim!
L'arròs que ens van regalar encara no l'he fet servir, el tinc voltant per l'armari i no trobo mai el moment. Però veient que el vau trobar bo, aquesta setmana mateix el faré :)
Noia, quin senyor dinar que vas preparar!! No se m'havia acudit mai embolicar els calamars amb la pasta de full! Impressionant! Bravo!!
Petons!
Noia, d'això se'n diu crear i t'hem de dir per tant.. artista..
Els trobo molt i molt originals, tant pel farcit com per l'embolcall.. Molt be..
Anna, com us cuideu, eh??? Fantàstic plat!!! Aquests calamars fan una pinta increible...a mi tampoc se m'hagués ocorregut posar pasta de full...
Petunets,
Eva.
Una combinació molt i molt bona... Felicitats per la idea!
La veritat és que a mi, encara que no sigui de Tarragona, m' encanten els calçots. El que passa que no acabo d' encertar el punt de la salsa. Potser alun dia em podrieu explicar com la feu vosaltres...
Fins aviat.
La quinta; ja m'explicareu si us agradat!
Gemma; el millor és que ho vaig fer per parofitar coses que tenia per aqui i que ja em feien mal a la vista!!
No si la cuina el més important és tenir-ne ganes pq els ingredient ja veus.
Mercè; anima't quedaras com una reina!!
Maria; tu ja donimes això de fer coses amb la pasta de full! ara prova el meu calamar i ja em diras!!
Eva; la pasta de full i el farcit fan que el calamar es coiguin i queda mmmmmm!! bonissimmmmmm
AnnaFs; tinc l'intensió de posar-la i a mi els amics em diuent sempre que la faig molt bona. No se si ho diuen per quedar bé però tots quan fem una calçotada porten un pot de vidre per si sobra salsa!! :(( No pateixis que la posaré!!
Anna.
M'ha encantat això dels "calçots abrigats"...
Felicitats per la imaginació.
Uns calamars mooooooooooooooolt originals. Enhorabona per la recepta.
Gràcies pel teu comentari! He visitat el teu bolg per situar-te i m'he trobat amb un munt de sorpreses bones.
La recepta dels calamars i calçots és molt original. Amb un plat així fas festa grossa segur!
Clar a Vila-Rodona deu fer fresqueta no?....Calamars abrigats!!!! I jo encara no els he provat....però si surten bons.....qualsevol diai farem risotto preparat!
Ptnts
Mmm, Anna, això és un plat de súper luxe!!! m'encanta aquest calamars farcit i abrigat! noia genial.
Un títol llarg però val la pena posar-lo!
Quina bona idea això d'embolicar els calamars, i amb els calçots per aquí... boníssim!
Quina recepta mes original! Segur que estava per lleparse els dits!
Una abraçada
bons calamars embolicats amb pasta de full i amb els calçots... espectaculars¡¡ Josepb -menja de bacallà-
Calamars amb pasta de full!!!!!Que original noia!!!
Un plat de luxe....
Ummm això és una passada de recepta ummm m´encantaria tastar-los petonets
Deu meu, no havia vist aquest plat, us ha quedat de fàbula, felicitats.
Eiiii! moltes gràcies a tots! Ara us toca animar-vos a fer lo i doneu-se manya pq ja s'acaben els calçots!!!
Tons per a tots.
Publica un comentari a l'entrada