dimecres, 22 d’abril de 2009

VERSIÓ DEL FLAÓ EIVISSENC

Avui faig la meva primera aportació al HEMC, em fa molta il.lusió endinsar-me en aquesta nova aventura. De fet em vaig endinsar al món del blog al conèixer la Gemma i aquesta vegada que ella es l'amfitriona del HEMC, ha estat la oportunitat per tornar-me atrevir a fer una cosa nova a la xarxa blocaire.

Després de pensar i pensar he arribat a la conclusió que faria una recepta molt senzilla, ja que és la meva primera vegada i em feia por que em quedes com un "xuxu".

He fet aquesta versió de flaó eivissec perquè ja fa bastant de temps la vaig veure al programa la cuina de l'Isma de TV3. La vaig imprimir i sempre pensava que la faria i avui arribat l'hora. "Ho veieu com sempre s'ha de guardar tot!, sempre arriba el dia que li treus la pols i et fa servei".

A nosaltres ens agradat molt, hem trobat que pot servir tan com de primer plat, acompanyat d'un boquet d'enciams de colors, unes maduixes i un vinagre bàlsamic de maduixa, com de postre, acompanyat d'una mica de confitura al gust del consumidor. Nosaltres com que som uns fanàtics de les maduixes no hem dubtat en posar-li de maduixa.

Som-hi doncs, aquí va la meva recepta per
HEMC-32 (Hojaldre).



hemc 32 - hojaldre

Ingredients per 6 persones: 6 vol-au-vents de pasta de full, 300ml. de crema de llet, 1 raig de licor d'herbes eivissenques (jo no en tenia i he posat CHARTEUSSE GROC, que es més tarragoní), 150g. de sucre moreno, fulles de menta, 2 rovells d'ou, 1 ou sencer i 200g. de formatge de cabra.

Posem en un cassó al foc la crema de llet, el sucre i el formatge de cabra a trossets. Ho escalfem fins que el formatge de cabra comenci a desfer-se. Barregem en un bol els rovells i l'ou i o batem tot amb un batedor de mà, sense muntar les clares.Triturem amb la batedora elèctrica la barreja de crema de llet, el sucre i el formatge, fins que n'obtinguem una crema. Sense parar de batre els ous, hi afegim la crema, a poc a poc.Piquem la menta, l'afegim a la mescla i ho barregem tot amb un batedor de mà. Escalfem el forn a 180º C. Omplim els vol-au-vents de pasta de full amb la crema batuda, intentem que no es vessi (a mi se'm m'han vessat una miqueta), i els posem al forn, a 180º C, uns 7 minuts.

Bon profit!

20 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, m'encanta aquesta recepta!!!! A més a casa tinc licor d'herbes eivissenques...així que no tardaré a fer-l'ho!!!!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Anna, doncs t'has estrenat amb una recepta genial!! T'ha quedat perfecte!! I ha de ser bona, bona!! :)
Bona Diada de Sant Jordi!
Petons!

Margarida ha dit...

A mi m'encanten totes les receptes fetes amb pasta de full!
Aquesta recepta ha d'estar boníssima. I molt maca la presentació.
Bona Diada de Sant Jordi!

Gemma ha dit...

Anna, has fet una recepta molt original, diferent a la majoria d'aportacions!!!
A més, jo tinc especial debilitat per totes les coses que vénen de les Illes, je je je... m'encanta!
Dius que pot servir tant d'entrant, com d'acompanyant com de postres... quan faci el resum, on el poso?
Moltes gràcies per participar al HEMC, em fa molta il·lusió!!!

Glòria ha dit...

Una recepta ben original. Jo me la reservo per a les postres!.

Fins aviat

Francesc ha dit...

Quina recepta més original!!! Trobe que el fet que us haja vessat una miqueta fa més bonic i tot. Fa una pinta deliciosa. MMM! Pecatòrum!!!

tartasacher ha dit...

Hola Anna:

Me alegro mucho te haya gustado mi hojaldre. Esta versión tuya del flaó de Ibiza habrá que probarla. Besos miles

OLLES I SOMRIURES ha dit...

LA recepta molt bona. M'encanta aquesta versió. Sabeu que no he tastat el chartreuse, no se quins aroma té. Serà moment ja. Salut!!!!

Maria Jose ha dit...

Hola!!! una recepta molt bona, l´hauré de provar sens dubte perquè la foto m´ha agradat moltíssim...però no té res a veure amb el flaó...un petonet!!!

La cuina vermella ha dit...

Hola Anna, t'has superat amb aquesta recepta! ens ha encantat. Enhorabona.

Pulga ha dit...

quina idea més pràctica! partir de volauvents per fer flaons: ràpid i fàcil. el passat cap de setmana vam ser a eivissa i vam portar un flaó que m'he estat racionant tota la setmana per risc d'atracón d'una sentada...ara bé, amb aquesta recepta no sé si em podré resistir...

enric ha dit...

Jo, com la "Senyu", també tinc una debilitat per la cuina de Ses Illes, començant per l'ensaïmada, que, quan és bona, no hi ha per a mi cap altra "pasta" que la superi, o per la sobrassada, que quan m'he de menjar un entrepà mai tenc es dubte de què demanar-lo... Has vist?, fins i tot se m'encomana es parlar i xerro amb accent illenc. :))

Magnífica aportació, Anna!, i penso, com en Francesc, que el fet que t'hagi vessat el fa fins i tot més vistós.

M'he estat mirant les fotografies del viatge: Fantàstiques, sobretot les de Florència, una ciutat que sempre m'ha fet molta il·lusió conèixer, però quan no és per naps és per cols i mai he pogut visitar-la.

Una abraçada.

Mercè ha dit...

Anna, passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)

Anònim ha dit...

Hola sóc l'Iris!! aixo es una prova!!

Petons amb gust ha dit...

Hola Anna,
veig que a més del nom també compartim el gust pel dolç i pel Barça.
Repassant el vostre blog he descobert una recepta de bacallà amb poma que provaré tan aviat com pugui.
Bona idea !

illetapitita ha dit...

M'encanta aquesta recepta i jo també la faré!
Aquest any a formentera vam fer un intercanvi amb uns amics, nosaltres els vam donar ratafia casolana i ells herbes caslanes, ens encanten!
Una abraçada!

Sònia i Ramon ha dit...

això aquí xina és molt típic, però la pasta no és ben be hojaldre, diria que encara és més bona, just avui n'he menjat un de postres.

BuenasMigas. ha dit...

M'agrada aquesta versió del flaó, m'heu donat una gran idea.

Una abraçada
Anna

Laia ha dit...

Hola nois,
Reconec que feia dies que no entrava al vostre bloc i ara hi he vist tot de receptes interessants i també les fotos del creuer.
M'agraden molt les dues de cloisses i també la del flaó. Totes "cauran" per la cuina de casa meva un dia d'aquests.
Molts records

la vella carmanyola ha dit...

Eva; mira ja tens una cosa que jo vaig tenir de subtituir! va endavant!!

Mercè; jijijij quina vergonya! tu creus? però bueno qui fa el que pot no esta obligat a més!

Margarida; si filla! però la teva esta .... que deix la meva per terra, eh. A mi també m'agrada però si potser un mos de la teva encara m'agrada més! jeje

Gemma; ara ja i estic posada i poder mi presento cada mes!!

Glòria; molt bé!

Fransesc; si no queda malament però jo vaig avisar.

Tartasacher; pues adelante! animo!

Olles i somriures; oooohhh això si que és un pecat! el charteuse, que es una cosa tant tarragonina!

Maria Jose; pues ja h saps endavant amb la versió del flao!

Vermells; doncs es simple i bona!!

Pulga; ja veus que amb els nius de pasta fullada pots fer moltes més coses que la típica ensaladilla. Anima't!!

Enric; moltes gràcies carinyu! si bessa una miqueta, no tot pot quedar perfecta sino ja no seria de fabricació cassolana!

Mercè; gràciesssssss!

Petons amb gust; agafa el qie et convigui, cap problema!!

illetapitita; perfecta ja pots començar.

Xinitos; ja tinc ganes de provar tots els cloços xinesos del que podeu gaudir vosaltres. tons.

Buenas migas; molt bé doncs endavant!!

Laia; es que anem tots, entre la feina, la casa, el blog... m'alegro que n'hagis tret profit.
Records al Carles!

Moltes petons per tots i gràcies per passar-vos per la vella carmanyola!!