dilluns, 28 de desembre del 2009

NADAL I ST. ESTEVE 2009

Que ràpid que m’ha passat l’any no me adonat i ja torno a ser a Nadal. I com cada any el dia de Nadal a la vella carmanyola ho celebrem a casa nostra, reunim els pares, tiets ...

Aquest any tinc ben poca cosa per explicar, el dinar de Nadal no és que fos pas pobre però no em va portar ni de bon tros la feinada que vaig tenir el Nadal passat. Doncs com que de feina a explicar les receptes no en tindre aprofitaré per posar alguns versos Nadalencs i moltes fotos dels Nadals a casa dels de la vella carmanyola.


LA NIT DE DESEMBRE

Que alegre es torna
una nit de desembre.
Quina alegria
d’infants i pastors!

El món s’omple de llum
i el cel de melodia
i el tast del finestró
una rosa mig s’obria.


(Jacint Verdaguer)



NIT DE NADAL

Jo vull la taula parada
Com al temps en què era nin
A prop de la llar fumosa,
baix el sostre revellit.

Poseu un cap de taula,
la cadira del padrí
i en l’altre cap la del pare
i la de la mare al mig.

(Àngel Guimerà)

Com cada any no ha faltat pas el nostre tradicional pessebre. Ens varem passar tot un dissabte fent el pessebre, anat a buscar el molsa, les pedres, les terres de diferents tonalitats, col·locant les taules, preparant el salt de l’aigua natural ...


Doncs i de menjar què? Que varem menjar? Doncs...

De primer : CANELONS DE CONFIT DÀNEC AMB BEIXAMEL DE CARABASSA, ho vaig treure de la revista CUINA i no tinc paraules per definir tal delícia de plat. Crec que el millor és animar-vos a fer-lo.


De segon: LLENGUADO AMB SALSA DE PRÉSSECS I PISTATXOS, ho vaig treure del llibre “La cuina et dóna joc” de la Mireia Carbó. Sent de la Mireia ja us podeu imaginar que és un plat estupendíssim!






De postres: PINYA “BABY” FARCIDA DE CREMA CATALANA, ja fa temps que la Gemma de la cuina de casa la va posar al seu bloc i em va fer recordar que la meva mare ho havia fet durant molt anys al dia de Nadal i em va fer gràcia fer-ho jo com un petit homenatge a les mares cuineres que ens han transmès aquest art dels fogons als fills.


Per veure com fer la pinya, cliqueu aquí.

Aprofito per posar dos fotos de les meravelles que fa la meva mare a les classes de patchwork al col·lectiu de dones de la Vila. Tinc la casa totalment ambientada amb una artistassa que tinc de mama.


Doncs si amb el dia de Nadal no en tenim prou de teca i teca, taula i sobretaula i família i més família que el dia de St.Esteve els catalans encara tornem a reunir-nos a les nostres taules per tornar a menjar. Nosaltres per St. Esteve varem anar a casa els pares de l’Andreu i com ja es també tradicional les postres són cosa nostra.

En aquesta ocasió ho varem tenir no clar, claríssim! Varem fer “el tiramisú de torro” que havia posat la Gemma de la cuina de casa, fa uns dies al seu bloc. Per veure la recepta ja ho sabeu cliqueu aquí.


Va ser molt bo però pel meu gust una mica més de torro tampoc no li hagués sobrat , es conta de posar-hi 75gr. posar-hi uns 85gr. Vaig trobar que li faltava més gust de torro. Tot i això són unes postres molt recomanables.


Bon profit i bones festes!

16 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Molt bona entrada d'any estimada Anna, hem fruit molt veient les teves fotos. Un petó ben gros!
Salut.

Cuinagenerosa ha dit...

si això és no tenir feina per a tu... només aquesta taula tan ben parada ja és una feinada, i el menú per tanta colla, magníficament combinat.
que tingueu molt bona entrada d'any i que el 2010 vagi encara millor.

Glòria ha dit...

Un menú molt atractiu i una taula ben preciosa!. I la decoració de patchwork, de primera!.

Bon any 2010!

Fem un mos ha dit...

Dons que deu ser feina per tu, una taula molt ben parada.
Bon Any i que es compleixin tots els desitjos

Gemma ha dit...

Anna, a casa teva no falta res tipic de Nadal, eh? Arbre, pessebre i decoracions nadalenques... molt be!
El menu el trobo bonissim, ja vaig llegir aquests canelons al CUINA i la beixamel amb carbassa em va cridar molt l'atencio, segur que la provare. I la pinya queda bona, oi? Es ideal com a postres d'un dinar copios, ajuda a tirar avall.
Segur que la teva familia va quedar encantada amb aquest dinar tan bo!

ANNAFS ha dit...

Una taula preciosa, parada amb molt de gust.
Bones festes!

Anònim ha dit...

holaaa!! quina bonaa pintaa que té tot! demà m'ensenyes el pessebree ehh!! jeje fins demàaa muaa

Margarida ha dit...

Caram, nena, quin menú més original!
L'any que ve, prepara't, perquè em penso que serem molts els que vindrem a dinar a casa teva!
Vés pensant què faràs per a tanta gent!
Que tingueu un Bon Any! (i que la cosidora segueixi fent creacions tan maques!)

Francesc ha dit...

Caram, quins Nadal i sant Esteve més complits!!!! Quines receptes més rebones!!! Tens tota la raó, ta mare és una artistassa! Salutacions

Assur ha dit...

Els millors desitjos per a tu i als teus per a aquest any que tot just comença!

Maria ha dit...

Un menú magnífic, amb una presentació molt acurada. De ben segur els vostres convidats van quedar ben encantats amb tot plegat. I amb la decoració de la mare, el punt rodó..

El cullerot Festuc ha dit...

I dius que no és feinada??? quin menú Anna!!! Els canelons han de ser realment boníssims!!! I quin pessebre tan i tan bonic que feu...no li falta de res!
Petunets i bon any!
Eva.

ARA ha dit...

Anna, quin post mes bonic, quina decoració, quins plats, tot preciòs, m'ha encantat, aquests canalons deuen ser bonissims, caldrà probarlos.

Un petonàs

Ara

P.D. ahir et vaig trobar a faltar a la trobada blocaire.

illetapitita ha dit...

Uau! Quins plats més bons!
Del primer a l'últim!
Molt bona tria!
Molt bona entrada al nou any!

la vella carmanyola ha dit...

Vermells; moltes gràcies i bon any!!

Manel; la taula la va parar l'Andreu ;))

Glòria; bon 2010 per vosaltres parella de cafeters!

Fem un mos; no dona no! que la taula la va parar el meu home! jo vaig fer la teca però feia festa tampoc no tenia res més a fer. Bon any!

Gemma; en principi crec que si que quedem contents pq tots tornen ;)) jejeje

Annafs; moltes gràcies i bon 2010!

Anonim IRISSSSS! moltes gràcies bitxo meuuuuuuuu! tons

Margarida; no fotissss! t'imagines? aleshores si que tindria feina de veritat ;O)

Fransesc; mira la meva mare no te coneix i ja li caus bé! jejeje bon any!!

Enric; gràcies igualment!! Bon any!

Maria; els convidat suposo que si pq sempre tornen i la mare esta ben liada amb el patchwork! ara fa coixins per mi i per mig poble esta com un llum però que duri així.

Eva; l'any cabe que tindras ja el petit tens de venir a ensenyar-li el meu pessebre al teu Jan, val? ;)

Ara; es que havia quedat amb una amiga que marxa cap a la Xina i al final no he pogut anar-hi per la neu i me quedat sense la meva amiga i sense la trobada. Bueno a veure si començo a venir als cursos de la Mireia i ens veiem que jo també tinc ganes de veure't! Una abraçada.

Illetapitita; agafa el que vulguis, tots tenen el resultat assegurat!

Bon any a tots i una forta abraçada amics blocaires!!

lacuinadesempre.cat ha dit...

Hola,
Molt maca la presentació.
Potser t'interesa la meva recepta de pinya cremada amb crema.
Salutacions.