dijous, 18 de desembre del 2008

EL PAPA JA EN TE 80!!

El dimarts dia 16 va ser l'aniversari del meu papa. Encara que queia en dimarts ho vam voler celebrar una miqueta perquè si esperàvem al cap de setmana se'ns ajuntava massa amb les festes de nadal.
L'Andreu i jo vam decidir de fer-l'hi un dinar sorpresa a casa nostra. Com que nosaltres i principalment ell, som de sopetes i cremetes vam fer de primer una crema de ceba, de segon uns rodonets de pollastre amb pernil i formatge i uns altres de prunes i pinyons. De postres vam fer-li un intent de "tarta sacher", ens va quedar molt bona de gust, molt flonja però a l'hora de posar la xocolata pel damunt "uiuiui" vam tenir d'improvisar uns tocs de xocolata blanca per dissimular les pifies.
CREMA DE CEBA

Ingredients per a 4 persones: 4 cebes grossetes, 1'5l. d'aigua, 4 llesques pa torrat, oli, pastilla de brou concentrat i formatge ratllat.

Primer tallem les cebes a llunes i les sofregim amb l'oli a l'olla que després farem la sopa. La ceba té de quedar al punt una mica rossa però no molt feta. Quan la ceba està feta l'hi posem l'aigua i la pastilla de brou concentrat. La deixem que bulli 15 minuts i posem el pa torrat (el pa jo el torro al forn amb l'aire, aixi la sopa agafa un coloret marronet més bonic que no el negre de la torradora). La passem pel braç elèctric i cap al plat.

Per decorar per donar-li un toc final hi vaig posar un pols de formantge ratllat. Si la voleu més clareta si posa més aigua i si la voleu més espessa més pa.

De segon vaig aprofitar que la carniceria-tocineria del poble que es a Ca La Lluisa tenien uns rodonets ja fets de pernil i formatge, uns altres de prunes amb pinyons per provar-los.

RODONETS DE POLLASTRE AMB PERNIL I FORMATGE / PRUNES I PINYONS

Com que el dinar va ser una mica improvisat i ràpid només en tenia dos de cada manera (de rodonets), així que ens els vam tenir de partir i intercanviar entre les dues parelles per provar-los de les dues classes.

Ingredients per a 4 persones: 2 rodonets de pollastre amb pernil i formatge, 2 rodonets de pollastre amb prunes i pinyons, 1 ceba grossa, 1 pastanaga, 2 tomacons, 1 pot de xampinyons a làmines, 1 ramillet d'herbes,1 tasseta de cafè de vi ranci, sal, pebre, oli i 5oo ml de caldo de pollastre.

Primer salpebrem els rodonets i els sofregim a la cassola amb l'oli, als reservem. Sofregim la ceba, la pastanaga, el ramillet d'herbes i el vi ranci. Quan aixo estigui doradet i posem la tomaca ratllada. I finalment els rotllets, el pot de xampinyons, el caldo i que faci uns 35 minuts de xup-xup.

Ho emplateu, si ho feu un dia abans molt millor.

I per últim les postres. Quan una persona fa 80 anys no es mereix res millor que una bona "tarta sacher"! Nosaltres ja ho vam intentar però es veu que no tot pot sortir bé a la primera. Ens va quedar molt bona de gust, excel·lent de textura però ens va fallar la cobertura i ho vam dissimular amb una mica de xocolata blanca passada pel 1,2,3. Un altre dia serà!!

INTENT DE "TARTA SACHER"

L' intent de "tarta sacher" el vam treure de www.elkiwiblau.blogspot.com, més val que aneu directa a mirar-ho perquè a ells si que els va quedar de pel·lícula!

Només em queda animar-vos a fer dinars improvisats i sopresa, desitjar al meu papa moltes felicitats i a vosaltres molt bon profit!

14 comentaris:

Maria ha dit...

D'això res guapa, us va quedar un magnífic pastís, amb una estupenda decoració. Has vist com està d'alt..
I tot el menú, de celebració.
El pare ha d'estar molt orgullos de la seva nena i així es veu de satisfet..
Moltissimes felicitats a tots!!

Gemma ha dit...

Felicitats a l'homenatjat, que 80 anys no es fan cada dia!
Us va quedar un menú de celebració i trobo que el pastís està molt bé, la xocolata blanca queda francament bé! A més, el gust i la textura és el més important i segur que us va quedar deliciós!!!
Felicitats a tota la família!

josep ha dit...

Eva,
Primer de tot, felicitar al papa del cullerot, ja que una aniversari com aquest s'ha de celebrar com cal i vosaltres ho vàreu fer. Molt bé i apropiat el menú que vau preparar i dir-te que la tarta Sacher si no ho dius, ni ens n'assabentem que vau tenir algun problema ja que la "pinta" es fenomenal.
Una abraçada

la vella carmanyola ha dit...

Maria; de pare només n'hi ha un si no el cuides!! Molts gràcies.

Gemma; l'homenatjat no cabia dintre la butaca!!

Josep; primer de tot no sóc l'Eva, són l'Anna de la Vila. Però estic super contenta que t'haiguis confos pq l'Eva es una excelent cuinera i això vol dir que no m'ha quedat tant malament com jo em pensava.
Moltes gràcies i records a la Glòria.

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, Moltíssimes feliciatats al teu papi, fa una cara de cofoi...i no m'estranya amb aquest menú d'aniversari!!! El sacher totament d'acord que té molt bona pinta...ningú diria que la cobertura no et va quedar bé!!! No hi ha millor pastís per bufar les espelmes! ;)

Josep...una mica despistat, eh??? jejeje!!!

Petunets,
Eva.

josep ha dit...

Anna,
Mil disculpes, quin despiste que porto!
Estava mirant diferents blocs alhora i m'he liat de mala manera.

De totes maneres, el que he dit
val igual. Felicitacions sinceres pel teu papa i una abraçada molt forta per a vosaltres!

Fins aviat

PD. Eva, perdó per haver afegit uns anyets al teu pare, i encara que no sigui el seu aniversari, també el felicito.

Mercè ha dit...

Anna, primer felicitats al teu pare! I segon, felicitats per aquest menú! El pastís t'ha quedat molt bé! I si et serveix de consol, a mi em va passar el mateix... de fet, vaig fer el post amb la intenció d'aprendre de tots els que en saben... ara em falta repetir-la i posar-ho en pràctica. De totes maneres, encara que l'aspecte no fos el que volies, segur que de gust estava impressionant!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

A mi em sembla que TOT és perfecte i aquest pastís t´ha quedat força bé...i molts molts d´anys al teu pare, m´ha encantat la seva foto amb el pastís...petonets

enric ha dit...

Moltes felicitats, Anna, pel dinar i, sobretot, desitjar-li PER MOLTS ANYS al teu pare!

Glòria ha dit...

Anna,

Moltes felicitats per al teu pare pels seus 80 anyets i a vosaltres pel menú. Ja saps que nosaltres també som de cremetes, així que una altra recepta cap al sac!. I segur que no va quedar cap engruna de la tarta sacher, de bona que devia ser!.

Fins aviat

angels ha dit...

Moltes felicitats Anna per poder fer un pastis de 80 anys al teu pare, segur que tot estava boníssim i tots ho van trobar així, al menys les fotos també ho demostren. Bones Festes

La cuina vermella ha dit...

Anna, el teu pare sembla emocionat a la foto. Molt bon àpat, molt bon pastís (i millor decoració) i felicitats a tots!

Sònia i Ramon ha dit...

Felicitats pel teu pare!!!

I que passeu unes bones festes en companyia dels vostres, i a cuidar-se que també hem d'arribar als 80!!

molts bessitos flixancooos!

la vella carmanyola ha dit...

Hola!! moltes gràcies a tots. Espero que hagueu tingut unes bones festes nadalenques i ara a preparar-vos pel fi d'any!!

Tons per a tots!