dimarts, 30 de desembre del 2008

EL PESSEBRE

No podia passar el Nadal sense per un post sobre el nostre pessebre. A casa com ja heu pogut compravar tot o fem gran, grans caminades, grans caragolades, grans sopars amb amics, grans dinars de festa i no podia faltar el nostre grans pessebre.

Aquest any a augmentat un 1'5m més que l'any passat, és a dir, tenim un pessebre de 3 metres. Amb un saltant d'aigua de "veritat", nuvols de cotó-fluix, terra, sorra, pedretes, molsa, moltes herbetes i un llarg etc...

Cada any comprem alguna figura nova, aquest any hem comprat una senyora que porta un ànec a la mà, un molí de vent, un cau de conills, una caseta amb la teulada negra, un cistell d'ous, un cistell de peix, unes balances i un bot de vi.

I de cara l'any que ve ja no se si el farem més gran perquè ara ja el tenim de fer a baix a l'entrada de casa, i si ens engresquem no podrem passar. El que si que se es que l'Andreu ja esta pensant com fer que les aspes del molí es moguin i que la font també que raji aigüeta (això ens sembla que no costarà gaire).

Bueno doncs crec que us heu pogut fer una idea del nostre pessebre, només em queda dir-vos que ens vam passar 3 dies fent-l'ho i que vam anar a dormir molt tard!!
Bones festes i feliç 2009!

13 comentaris:

Francesc ha dit...

Veig que teniu un pessebre molt ben guarnit. Fins i tot hi teniu pixaner! Jo no en tinc, però no hi falta el caganer! Què seria un Betlem dels nostres sense el caganer? Bé, veig que teniu un bloc molt interessant i us he enllaçat al meu dins l'apartat "El llibre de Sent Soví del S. XXI". Salutacions des del sud del País Valencià. Bona entrada d'any.

El cullerot Festuc ha dit...

Ana, magnífic pessebre!!! A mi la figura que més m'agrada és el caganer!!!
Feliç Any 9!!
Eva.

maragda ha dit...

Quin pessebre tan xulo! i tan treballat. Nosaltres no tenim espai per posar-ne un de tan gran, i en fem dos: l'oficial dins de la llar de foc amb les figures bàsiques gegantines (vaig aconseguir que la noia que feia les figures ens fes el nen Jesús fent la pipa) i segons l'any en fem un diorama diferent; i un de "mini" que vaig heretar de l'àvia, i que també anem ampliant cada any, però ens costa molt de trobar figures tan petites i de fang..., aquest any li vam posar gallines, pollastres, un paller i llum!. Els posem el dia 13/12, dia de Sta. Llúcia i ho retirem per la Candelaria, 2/2.

Bon any!

La cuina vermella ha dit...

Anna, quin pessebre més espectacular!! Pero jo em pregunto, quan tingueu descendència que fareu? n'haureu de fer un que us ocupi tot el menjador no?!
Bonica, que per molts anys puguis anar fent pessebres. El millor per aquest 2009!!
petons.

Maria ha dit...

Després de tan bon apat de Nadal, un pessebre al que no li falta res..
Un bon any 2009 !!

la vella carmanyola ha dit...

Fransessc; si que n'hi ha de caganer però no se el pq l'Andreu no li va fer foto! :()

Eva; a mi m'agrada la senyora que renta la roba, fa prehistòric pq t'imagines rentar la roba al riu?? quin fred!!!

La quinta de luculus; benvinguts al nostre blog. Nosaltres també el fem el cap de setmana de santa lucia que es la patrona del poble del costat del nostre i el treiem per la candelaria que es ka patrona de la capital de la nostra comarca!! Bon any!!

Vermells; que no que el fem a l'entrada, l'obsió de l'any vinet es fer-lo a garatge i el cotxe que dormi al carrer !!!!! jejejejeBon any!!

Maria; ja veus estem disposat a tot!! Bon any!

josep ha dit...

Anna,

Gran pessebre el vostre!. Si cada any l'aneu superant no se pas que fareu en 2 o 3 anys, probablement anireu al bany i estarà oupat per pixaners i caganers!.
Una abraçada per a l'Andreu i tu i per descomptat pels teus papis.
Bon any 2009!

angels ha dit...

Quin pessebre mes maco, ja sabem on podem fer una trobada per l'any que bé, a nosaltres ens agrada molt anar a veure les exposicions de pessebres, a casa no podem fer un pessebre tant gran. Felicitats. Molt bona entrada any per tu i tota la teva família.

Sònia i Ramon ha dit...

Això és un pessebre i el demés son tonteries!

que tingueu una bona sortida i entrada d'any!

no us dono bessitos pq estic amb la grip.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què maco!!!! em recorda el pessebre que feiem les meves germanes i jo a ca l´avia...feliç any nou!!!

Unknown ha dit...

Andreu i Anna,el pessebre encara és més bonic in situ.
Així ens agrada, que continueu amb les tradicions catalanes!!!
Moltes felicitats i endavant!!
Els tres gironins!!!

la vella carmanyola ha dit...

Josep; ens agrada molt aixo dels pessebres, cada any diem ja estarà bé aixi però al final ens engrasquem i ja veus.
Tenim una sort o no?? vivim en una d'aquestes cases de poble que quan estem enfadats no cal que ens trobem per demanar-nos perdó!! jejeje

Fins divendres que ja tinc ganes de veure-us!!

Angels; a veure encara si sou a temps de venir a fer-nos una visiteta, no el treurem fins el 2 de febrer que es la candelaria.

Sonieta, que esconta de fer-me la pilota amb lo maco que es el meu pessebre el que podries fer es venir a veure'l!!

Maria jose; et tens d'animar a tornar-lo a fer que es una tradicio molt bonica.

Gironins; vosaltres si que podeu donar garanties del nostre pessebre, ehh!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quin bonic pessebre. Gràcies per la visiteta, estem en contacte.
Salut!!!!