dissabte, 27 de febrer del 2010

GALTES DE PORC AL FORN AMB PANSES I PINYONS

Avui recupero les galtes de porc que vaig fer pels multi sopar del meu aniversari. Vaig triar galtes de porc per varis motius: perquè en caven moltes al forn, perquè es un tall molt melós i tendre, perquè sabia que els meus convidats no acostumen a cuinar-ne i així l’èxit era segur.

La recepta és la tradicional que la meva mare sempre a fet. Jo la faig servir sempre i sempre m’ha funcionat per lo tant endavant amb les galtes...


Ingredients per 4 persones:

8 galtes de porc (dos per persona, qui no tingui tanta gana que la guardi per un altre àpat)
1 ceba grosseta
3 tomacons de penjar
4 alls
1 ramillet d’herbes
1 porro
1 fulla d’àpid
Uns brinc de julivert
1 gotet de vi blanc (mida dels de cigaló)
1 gotet de vi ranci (mida dels de cigaló)
1 litre de caldo de pollastre o vegetal
75 grs. de panses
50 grs. de pinyons
Sal
Pebre
Oli


Posem a escalfar el forn a 200º.
Pesem amb la balança de la cuina totes les galtes (ja que segons el pes les tindrem més o menys temps al forn). La carn la meva mare sempre em diu una hora per quilo, és a dir que si peses 2 quilos li tindrem 2 hores.

Agafem una llauna de les que és poden posar al forn i tirem un bon raig d’oli d’oliva (ben bo), col•loquem les galtes ben arrenglerades. Les empolvorarem amb la sal i el pebre. Tallem la ceba, els tomacons, el porro, l’àpid i el julivert. Ho posem tot ven repartir per la llauna, inclús si ens queda petita pel damunt del tall i posem també el ramillet de les herbes. Agafem el got de vi blanc i el de vi ranci i ho reguem tot. I finalment, posem el caldo i cap al forn.

Passat el temps (això depèn del pes del tall), les traiem del forn i les separem totes les galtes en una altre llauna i les verdures més el seu suc a un vol per passar-ho pel braç elèctric (jo l’únic que no i poso són el ramillet d’herbes, el trec abans de triturar-ho).

A la llauna que tenim les galtes i repartim les panses i els pinyons. Quan haguem triturat totes les verdures ho passem pel colador xines, repartim bé el suc per tota la llauna. Mirem que totes les galtes quedin ben cobertes del suc i cap al forn 15’ més.

Ho aplatem bé i si tenim una bona panera de pa de pagès millor perquè aquestes galtes estan per sucar-hi molt de pa.

Bon profit!

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Boníssim!!!
De ben cert. Recomenable per tothom.

ANDREU

Maria ha dit...

Que bo !! Hauriem de fer galtes més sovint que donen molt de joc..

Margarida ha dit...

Ja ho crec, ja, que estan per sucar-hi pa!!!
Jo en faig poques vegades i sempre a la brasa, però aquesta recepta me l'apunto, que sé que hi ha tres a casa que quedaran encantats quan les tinguin al plat!
Petons

xaro ha dit...

Que bones!!!!!!Tens raó que per aquest plat has de posar un munt de pa per anar sucant!!!!!

Francesc ha dit...

Benvolguts amics, aquest plat queda apuntadíssim!!! Quina sort de tindre unes mares tan bones cuineres!!! Recepta fantàstica, saborosa, casolana i... per sucar-hi una arrova de pa. Salutacions

Gemma ha dit...

Anna, jo sempre les faig a l'olla a pressió ,però tinc moltes ganes de provar-les així al forn... Les receptes de la mare no fallen mai, oi? ;)

No tot són postres ha dit...

Segur que em renyaràs, jo no n'he fet mai de galtes... i aquest plat me n'ha fet venir ganes!!
PTNTS
Dolça

El cullerot Festuc ha dit...

Saps que no he provat mai les galtes de porc??? els peus si i m'encanten...serà qüestió de posar-me a la cuina... ;)
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Ostres Anna, no saps el temps que fa que no menjo galtes de porc!! Amb el que m'agraden!! I ara, on les trobaré jo?? :(
Buff, quin plat més deliciós! De segur que va encantar a tothom.
Petons!

Laia ha dit...

Hola
A mi m'agraden molt les galtes i acostumo a fer-les al forn però no sabia això del pes. Un bon consell que tindré en compte.
Ës una carn melosa que es menja sola, em sembla que demà en compro per fer.les el cap de setmana.
Petons

ANNAFS ha dit...

M' agraden molt les galtes de porc... i al forn i amb aquesta salseta de pinyos... Qué bones!

mercè ha dit...

Hola,estic descobrint nous blogs a partir dels enllaços del cafè de nit i m'he trobat amb aquestes galtetes...no n'he menjat mai però aquestes que heu fet amb aquesta salseta surten de la foto!Espero seguir en contacte i gaudir de les vostres receptes,A REVEURE!MERCÈ-Destapant Cassoles-

Anònim ha dit...

Me gusta tu blog y lo sigo desde el principio,pero por favor SACALE LA MUSICA!!!.
Conchita

El pare ha dit...

D'aquesta manera no les he preparat mai. Tinc unes galtes i les faré així, segur que han de ser molt bones.

Manel.

illetapitita ha dit...

Ara fa temps que no menjo galtes, potser aquesta serà l'excusa per menjar-ne i tastar aquesta recepta que ens mostres que sembla molt bona!
Una abraçada!

Eva Flores ha dit...

al forn no he fet mai les galtes, a tu t'han quedat per sucar-hi pa a la salsa!

la vella carmanyola ha dit...

Primer de tot: Moltes gràcies per la vostra pàciencia. Fa la tira que hauria hagut de respondreus els vostres comentaris.

Andreu; gràcies!

Maria; doncs si i són econòmiques!

Margarida; a casa a la brasa també en fem i bastant sovint.

Xaro; doncs si pa pa i de pagès amb força molla ;)

Francesc; ja ho diuen que qui te mare boca bada ;)

Gemma; la meva mare d'avegades també les i ha fet i també m'hus les mengem. Em sembla que les galtes són bones de tota manera!! És una carn molt "melosa".

Dolça; doncs au! ja o saps a provar-les!

Eva; no?? doncs ja saps que t'ha toca ;))

Mercè; doncs ara si que no t'ha puc ajudar :(( però pensa que quan les trobis i amb les ganes que tindras de menjar-ne les trobaras delicioses.

Laia; si si els truquis de la mama van de conya!

Annafs; moltes gràcies Anna!

Mercè; moltes gràcies per visitar-me. Ara t'aniré a xafardejar el teu bloc. Seguim amb contacte.

Conchita; ai! ja ho se ja! no se que em va passar pel cap. Ne quedat ben farta del escandol de la música i la feinada que he tingut per treure-la. Però ja esta i no pateixis que no i torno pas.

Manel; doncs ja m'explicaras que tal!

Illetapetita; es que la gent no i pensa amb les galtes i tant bones que són.

Eva; doncs prove-les al forn. Es comodo, ràpid, bó i lo millor no enbrutes res ! jejejeje

Una abraçada per tots i gràcies per la vostra pàciencia en esperar que us respongui!

Sòn Plana ha dit...

Hola! Una pregunta, què hi feu de primer? Dissabte tinc convidats i faig galtes, però no sé què fer de primer!!! Moltes gràcies!!