Quan la llet hagi arrencat el bull, s'hagi fos el sucre, treiem la pell de llimona i el canó de canyella. Ho reservem.
Ens agradaria poder transmetre les nostres coses als amics i companys. I si pot ser apendren de noves.
dimarts, 31 de març del 2009
CREMA DE ST. JOSEP
Quan la llet hagi arrencat el bull, s'hagi fos el sucre, treiem la pell de llimona i el canó de canyella. Ho reservem.
dilluns, 30 de març del 2009
El primer quadre de Patchwork de la meva mare!!
La meva mare acabat de fer aquest quadre vitrall de patchwork:

Com que ella n'està tant orgullosa, m'ha comentat si el quadre també cabia en la "Carmanyola", i jo li he dit que si, que ja buscariem una carmanyola ben gran!
Doncs aquí el teniu, perquè en aquesta vella carmanyola hi cap de tot.
Fins la propera!
divendres, 27 de març del 2009
Índex de receptes fetes a la Vella Carmanyola
"Ajoblanco" de pinyons.
Aperitiu Arzak
B
C
Calamars farcits de... I calçots abrigats amb pasta de full.
Carpaccio de taronja amb coulant de xocolata i gelat de nous
Cassoleta de llimona i maduixa
Coca de St. Joan 2009
Compota de poma.
Crema de ceba.
Cuixa de pavo al cava i pastís d'escarxofa.
Cuixes de pollastre adobades amb taronja i soja.
Cullera de bacallà amb poma i nous.
Cullereta amb escopinyes i taronja.
Crema de Snt. Josep o crema catalana.
Crema de carxofes amb cloïsses.
D
Dry martini sòlid.
E
Espaguetis amb poma.
F
Fesols del ganxet amb cloïsses.
Filet de porc amb pinya i soja.
Flam de cafè al caramel.
Full d'avellanes, farigola i emmental.
G
Gelatina de "Jerez" dolç.
H
I
J
K
L
Lluç amb 10 minuts.
M
Magret d'ànec amb ceba i vinagre.
Mil fulles d'alberginia i formatge de cabra amb confitura de maduixa.
Mousse de xocolata
Musclos amb all i oli.
N
O
Olives arbequines
P
Pa de pessic d'avellanes i poma.
Pa de pessic de préssec i coco.
Pa de pessic de xocolata.
Pa de xocolata.
Pastís de poma.
Pastís de xocoadictes.
Ravioli de peix al seu mateix aroma.
Q
R
Rodonets de pollastre.
S
Salsa de calçots.
Sopa d'avellana.
Sopa de pastanaga i taronja.
Sopa tèbia de menta amb xocolata calenta.
T
Tarta Sarcher.
Tonyina amb vinagre de mòdena i soja.
Torradeta de mermelada de tomàquet amb rocafort.
Truita de calçot.
U
V
Vaset de crema de carabassa amb avellanes
Versió del flaó eivissenc.
X
Y
Z
dimecres, 25 de març del 2009
ESPAGUETIS AMB POMA




Era una mousse de xocolata 70% amb interior de vainilla Tahití i cruixent de pailleté-praliné bescuit sacher. I va anar a comprar-l'ho a Cal Altet que és una pastisseria del Vendrell, venen els pastisssos de l'obrador www.l-obrador.com . Visiteu la web perquè fa venir una salibera només de veure-la.
dimecres, 18 de març del 2009
DE VACANCES....
La cosa va ser que ell i la mama sols no i volien anar i al final vam fer cap tots quatre dalt del vaixell. Una setmaneta de mar (i mala mar, algun dia!), sol i solet, paissatges maravellosos, pobles emblemàtics i un llarg etc...
Amb una setmana ens em fet una idea més ho menys de TUNÉZ, PALERMO, MONTREAL, ROMA, CIUTAT DEL VATICÀ, FLORÈNCIA, PISA, MONACO i MONTECARLO.
Viatjar amb un vaixell, és a dir, fer un creuer encara no acaba de ser la manera de viatjar de l'Andreu i meva però tenim de reconèixer que per ells que ja no tenen la mateixa agilitat que nosaltres els va molt bé perquè amb una maleta han visitat molt llocs. Nosaltres ens han faltat moltes hores per poder saborejar-ho tot més, ens hagués agradat molt poder passejar més per la Toscana...
Us deixo aquí un petit resum del dia que vam estar a Túnez.
Com que tenim moltíssimes fotos d'aquestes vacances, us les aniré ensenyant en diferentes entrades. Perquè ara se'm colapsa la feina tinc un munt de coses per posar: l' aniversari de l'Andreu, sopar amb amics, la calçotada a casa els pares de l'Andreu, la crema de St. Josep ...
Uffff! bueno una cosa rera l'altre i a poc a poc i bona lletra.
Fins una altre!
dimecres, 25 de febrer del 2009
CALAMARS FARCITS DE ... I CALÇOTS ABRIGATS AMB PASTA DE FULL.
Dissabte al matí vaig baixar a la peixetaria del poble, la de la Conxita una visitant del nostre blog i que se'n fa creus del que veu. Tenia calamars grossos dels que normalment s'utilitzen per fer els "aros de calamar a la romana" i em van entrar pels ulls.
Quan vaig arribar a casa vaig veure que el rebost era ple de calçots (clar!! es el temps i al meu poble tothom en te de plantats), a la nevera tenia un paquet de pasta de full que m'havia caducat el dia abans per tant tenia de fer un mega dinar amb tot això.
Mans a l'obra:
Ingredients per 4 persones: 2 calamars (mida un pam), 2 ous durs, un grapadet de pinyons, 150g. de trinxat de porc, 100g. de ceps secs, 10 calçots, un paquets de pasta de full, 1 ou cru, sal, oli, pebre i per decorar (al vostre gust: sèsam, amapola, kikos passats pel 123, pipes ...)
Posem a bullir 20' els ous per fer-los durs i els reservem. En una paella posem un bon raig d'0li i sofregim els calçots tallat a rodanxetes de mig dit ( no massa estona, el calçot té la pell molt fina i de seguida agafa color), les potetes del calamar tallades ben petitetes, el trinxat, els ceps que prèviament ja haurem hidratat amb l'aigua i els tallarem petits abans de posar-los a la paella. Quan tot això estigui roset i posarem els pinyons, els ous durs talladets ben petits, la sal i el pebre.
Reservarem aquesta mescla uns minuts, mentres posem el forn a 200º amb l'aire i el gratinador i el deixem escalfar. Agafem els calamars (va molt bé si els gireu de dintre a fora ) a mi ja m'ho va fer la Conxita que és un sol.
Agafem una cullera i els omplim amb la mescla anterior, per seguretat els tanquem amb un escuradent. Agafem la pasta de full, l'escampem per sobre el màrmol de la cuina amb una mica de farina perquè no s'ens enganxi. Emboliquem cada calamar amb un tros de pasta de full i el coloquem a una platera per anar al forn. Per acabar els pintem amb un ou batut i posem la decoració al gust. Nosaltres en un i vam posar amapola i l'altre sèsam ;))
El posem al forn 40', sense cap por!! us te de quedar com a la foto.

Per acompanyar el calamar, se'n recordeu del curs de rissottos del Caprabo que ens van regalar unes capses de rissotto ja fet?, doncs a nosaltres ens va anar de "fàbula" per acompanyar aquest plat. I vam incloure unes cloïsses de més a més.
Au va!! animeu-vos a fer-lo. Ara ja debeu haver entès perquè el titol es tant llarg! ;)) A que se'l mereix?
Bon profit!
dilluns, 23 de febrer del 2009
UN ALTRE ANY SERÀ!

És ben simple de fer: en contes de posar-hi ceba si posa 5 calçots per persona, la quantitat de patata que utilitzeu normalment i la manera de fer d'una truita com les de sempre.
Facil no? doncs si ho proveu ja ens explicareu. Ja veureu que queda molt fina i la dolçor del calçot es molt agraït per cuinar.
Bon profit!