diumenge, 30 de novembre del 2008

PASTÍS DE XOCOADDICTES

Avui és el Sant de l'Andreu, com que de moment és el rei de la casa li he fet un pastís per petició pròpia d'ell. L'única condició que hi havia era que tenia de tenir molta xocolata i en un moment ho vaig tenir clar! el pastís de l'Andreu era un pastís per xocoaddictes.

El vaig veure al blog de l'Eva http://www.elcullerotfestuc.blogspot.com/ i el de la Gemma http://www.lacuinadecasa.blogspot.com/, em va agradar moltíssim però com que no tinc termonix em vaig veure una mica perduda. Per sort al maravellós blog de http://www.webos-fritos.es/ el té però classificat com a "tarta stradivarius". També ho explica amb les dues versions, amb termonix i sense.

El pastís és boníssim, maravellós, genial i podia ompliar la pàgina d'adjectius però el millor és que el feu. Feu-lo ja! no espereu cap acte festiu perquè menjar-vos-el ja serà una festa.

Us el poso fet sense la termonix i tal com ens explican la noia de webos-fritos:


Ingredients

Per la base: 2 ous, 55gr. de sucre, 25gr. farina, 25gr. de cacau i un xic de mantequilla.

Per la crema: 250gr. de xocolata per postres, 600ml. de nata, 1 sobre de flam de 4 racions, 50gr. d'avellanes en pols.

Comencem fent la base, precalentem el forn a 170º C, amb l'escalfor de dalt i baix. Muntem les clares dels ous, posem el sucre. Barregem els rovells amb la farina, el cacau i ho imcorporem amb els ous montats i la sucre. Ho barregem tot i ho incorporem en un motlle desmotllable prèviament untat amb una mica de mantequilla. Ho tenim 8 minuts al forn i ho deixem al damunt del màrmol perquè es refredi.

Per una altre banda fem la crema. Posem la xocolata al microones. Muntem la nata i la posem en una cassola per anar al foc. Junt amb la nata hi tirem el sobre de 4 racions de flam, quan això estigui calent li posem la xocolata i la pols d'avellana. No deixeu de batre amb les varilles i quan veieu que vol arrencar el bull ho retireu. Poseu-ho pel damunt de la base que em fet prèviament i el deixeu reposar, quan sigui fred el poseu a la nevera.

Jo el vaig fer un dia per altre. El dia següent li poseu una mica de cacau en pols per decorar i vaig ratllar una mica de xocolata blanc, uns bombonets i hau de cara a la festa!

Bon profit!

11 comentaris:

Gemma ha dit...

Estic segura que a l'Andreu li devien caure llàgrimes d'emoció en tastar aquest pastís tant i tant deliciós! Un pastís per repetir segur!!!!

La cuina vermella ha dit...

FElicitats Andreu, i felicitats a tu, Anna. Molt bon pastís.

Su ha dit...

Extraordinario y como me alegro de que os gustase.
Un abrazo grande

Maria ha dit...

Ai Andreu, que ho tindràs difícil per estar a la seva alçada quan sigui Santa Anna... Ja pots anar assajant..

El cullerot Festuc ha dit...

Un altre mimat a casa!!! jejeje!!!! És boníssim, oi??? A casa va agradar molt aquest pastís...i super fàcil de fer!!!
Petunets,
Eva

Anònim ha dit...

Ostres, uns postres increibles!! I jo en sóc testimoni, jeje
A veure quin és el pròxim sant que jo m'hi apunto...
Una abraçada als dos i fins aviat!

Glòria ha dit...

Què tindrà la xocolata que té tants addictes?. Jo també en sóc i aquest pastís encara no l'he fet, però me n'has fet venir ganes!.

Fins aviat

la vella carmanyola ha dit...

Gemma; si va flipar!

Vermells; proveu-lo!

Su; gracias por tu visita!

Maria; no em donara aquesta sorpresa de posar-se a cuinar!

Eva; pq a cada casa hi ha un mimadet??

Mari; el pròxim es Nadal!!

Glòria; xocolata, xocolataaaaaa!!!

Mercè ha dit...

Felicitats a l'Andreu i felicitats per aquest pastís! Ja el tinc a pendents, però m'estic esperant que arribi Nadal per poder-li fer al meu pare que és un xocoaddicte com jo! ;)

la vella carmanyola ha dit...

Hola Mercè!! jo vaig fer fa uns dies el teu pastis de flam-pasteler! em va quedar bé però ja esta molt penjat i no el posaré!

Vius a Estats Units?? nosaltres vam estar el setembre a New York de viatge de lluna de mel, ens va agradar molt!! tenim ganes de repetir!

Fins una altre!

Núria ha dit...

Hola Anna!! Sóc la Núria, que ens van conèixer el divendres a la classe d'en David Lienas!! Aquest pastís tambè l'he fet jo i es una passada de bó.

Petonets
Núria